Toljati ražos lētus elektromobiļus

2019. gada beigās Zetta uzņēmumu grupa sāks izlaist tāda paša nosaukuma kompaktu pilsētas elektroauto, kas spēs nobraukt bez papildu uzlādes aptuveni 200 kilometrus.

Krievu mediji vēsta, ka uzņēmumu apvienība Zetta 2019.gada decembrī uzsāks kompakta pilsētas auto ražošanu, gadā plānojot izlaist vismaz 10 000 eksemplāru, kurus realizēs ne tikai Krievijā, bet arī ārpus valsts robežām.

Elektriskā siticāra prototips tika prezentēts 2018. gada beigās Starptautiskajā forumā “Nākotnes pilsēta”. Mašīna ir uzbūvēta uz īpašas konstrukcijas platformas, kas vēlāk var kļūt par pamatu citiem gabarītos lielākiem modeļiem.

Izstādē nodemonstrētais Zetta koncepts bija aprīkots ar četriem motorriteņiem, kas enerģiju smeļas no 10 kilovatstundu litija jonu akumulatora un attīsta kopējo jaudu 98 Zs.  Pilnībā uzlādēts akumulators automobilim ļaus nobraukt līdz pat 200 kilometriem.

Sērijveida modelis būs pieejams vairākās versijās – gan ar priekšējo, gan visu riteņu piedziņu. Šobrīd projekts ir izmēģinājuma ražošanas fāzē un gaida sertifikāciju.

Zināms, ka Zetta elektromobilis Krievijā maksās aptuveni 450 000 rubļu (6 100 eiro).

Piebildīsim, ka elektroautomobiļus Krievijā pieņem daudz negribīgāk nekā citur pasaulē. Tā saskaņā ar analītiskās aģentūras Avtostat datiem 2019. gada pirmajā ceturksnī Krievijā tika pārdotas tikai 66 jaunas elektroautomašīnas, turklāt lielāko daļu no tām (38) var ierakstīt Jaguar I-Pace kontā. Nākamā populārākā izvēle ir hečbeks Nissan Leaf  (19 vienības), kam seko Tesla ar krosoveru Model X (6 vienības).

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.