Uzstādīts pats lēnākais Nirburgringas rekords

Kompānija Grand Prix Events, kas rīko Track Days superauto īpašniekiem, noorganizējusi rekordbraucienu pa Nirburgringas trasi ar motorikšu jeb tuk-tuku, kas ieies vēsturē, kā pats lēnākais ātruma rekords.

Motorikšu vadīja autosportists no Vācijas, bet kopā ar viņu transportlīdzeklī atradās uzņēmuma Grand Prix vadītāji  Peters Ternstrēms un Bjorns Lagerkrancs. 20,6 km garo trasi tuk-tuks pieveica 31 minūtē un 49,41 sekundē, tas ir – ar vidējo ātrumu 39,26 km stundā.   

Salīdzinājumam minēsim, ka 84 Zs jaudīgais Smart ForTwo „Ziemeļu cilpu” pieveic aptuveni 12 minūšu laikā, 106 Zs jaudīgā Lada Kalina Sport – nedaudz vairāk kā 10 minūtēs, ātrākais priekšējo riteņu piedziņas automobilis – 300 Zs Renault Megane RS Trophy-R – 7 minūtēs un 40,1 sekundē, bet ar V12 motoru apgādātajam Lamborghini Aventador LP770-4 SVJ pietiek ar 6 minūtēm un 44,97 sekundēm.

Tuk-tuks ir populārs transporta veids Dienvidaustrumāzijā. Arī Nirburgringas rekordists nāk no turienes: tas ir japāņu kompānijas Daihatsu 1988.gada ražojums, kas nopirkts Bangkokā un pagājušajā gadā piereģistrēts Zviedrijā kā tricikls. Braucamrīks sver 390 kg, bet par dzinējspēku kalpo divcilindru motors, kas attīsta 23 Zs.

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.