Rēzeknes novadā divās avārijās trīs bojāgājušie

Rēzeknes novadā divās pirmdien un trešdien notikušajās avārijās gājuši bojā trīs cilvēki.

 Trešdienas rītā, avarējot un aizdegoties automašīnai, Rēzeknes novada Vērēmu pagastā gājuši bojā divi jaunieši, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Ap plkst.7 likumsargi saņēma informāciju, ka Vērēmu pagastā, iebraucot kokos, ir avarējusi “Volkswagen” markas automašīna. Pašlaik policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka automašīnas vadītājs, braucot pa lauku ceļu, nav ticis galā ar transportlīdzekļa vadību, nobraucis no ceļa un ietriecies kokā. Sadursmes rezultātā mašīna aizdegusies.

Notikuma vietā gājis bojā transportlīdzekļa vadītājs un viens no pasažieriem, savukārt vēl divi pasažieri ar dažādām traumām nogādāti medicīnas iestādē. Belova skaidroja, ka bojāgājušie ir pilngadīgi jaunieši.

Saistībā ar notikušo VP Rēzeknes iecirknī ir sākts kriminālprocess un tiek skaidroti visi notikuma apstākļi.

Vēl viena traģiska avārija Rēzeknes novadā, kas notika tādēļ, ka vadītājs pie stūres sēdās pamatīgā žvingulī, notika pirmdien

Vīrietis, kura vadītajā auto pirmdien Rēzeknes novadā dzīvību zaudējis pusaudzis, bet vēl trīs bērni turpina ārstēšanos, bijis teju trīs promiļu reibumā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Saņemot alkohola koncentrācijas analīzes rezultātus, konstatēts, ka 1979.gadā dzimušais vīrietis pie stūres bija sēdies 2,99 promiļu stiprā alkohola reibumā.

“Šīs neapdomīgās, bezatbildīgās un pārgalvīgās pieaugušo rīcības rezultātā negadījuma notikuma vietā gāja bojā viens no bērniem, savukārt vēl trīs, no kuriem divi ir mazgadīgie, turpina ārstēties medicīnas iestādē,” pauda Belova, atgādinot, ka transportlīdzeklī kopumā bijuši astoņi cilvēki, kas arī ir ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums.

Saistībā ar notikušo VP Rēzeknes iecirknī sākts kriminālprocess un nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

VP atkāroti uzsver, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļu vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt šīs negadījums kārtējo reizi apstiprina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Jau vēstīts, ka pirmdien Rēzeknes novada Kaunatas pagastā, pārpildītai mašīnai ietriecoties kokā un iebraucot ezerā, dzīvību zaudējis nepilngadīgais. Negadījums noticis pirms plkst.18 uz kāda grants ceļa, kad autovadītājs nav spējis savaldīt “Volvo” un automašīna ietriekusies kokā un iebraukusi ezerā.

Belova stāstīja, ka braucējam nav bijis autovadītāja apliecības. Tāpat automašīnai bija piestiprinātas cita transportlīdzekļa numurzīmes, vadītājs arī nebija apdrošinājis civiltiesisko atbildību.

Transportlīdzeklī atradušies astoņi cilvēki – četri pieaugušie un četri bērni. Dzīvību negadījumā zaudējis kāds nepilngadīgais, vēl sešiem cilvēkiem bija nepieciešama mediķu palīdzība.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.