“Volkswagen” sarunas par sadarbību ar “Ford” tuvojas noslēgumam

Vācijas autobūves uzņēmuma “Volkswagen” sarunas par sadarbību ar ASV autoražotāju “Ford” elektrisko automobiļu un autonomās braukšanas jomā ir tuvu noslēgumam, ceturtdien paziņoja “Volkswagen” vadītājs Herberts Dīss.

“Volkswagen” un “Ford” jau janvārī pavēstīja, ka vienojušies par alianses izveidi, lai no 2022.gada kopīgi ražotu komerciālos transportlīdzekļus un pikapus, tādējādi cenšoties samazināt izdevumus.

Tāpat abi uzņēmumi tolaik informēja, ka aplūkos iespējas sadarboties autonomās vadības tehnoloģiju jomā.

“Sarunas par sadarbību ar “Ford” attiecībā uz elektrisko automobiļu platformu MEB un autonomo braukšanu norit labi un ir tuvu noslēgumam,” Volfsburgā notiekošajā “Volkswagen” vadītāju sanāksmē norādīja Dīss.

Martā Dīss pavēstīja, ka “Ford” varētu tikt piešķirta licence izmantot “Volkswagen” MEB platformu, uz kuras paredzēts balstīt visus turpmākos Vācijas autoražotāja elektriskos automobiļus.

Apmaiņā pret to “Ford” varētu piedāvāt savu autonomās vadības automobiļu tehnoloģiju “Argo AI”.

Kā vēstīts, “Volkswagen” otrdien paziņoja, ka pārtrauc partnerību ar ASV autonomās vadības automobiļu tehnoloģiju jaunuzņēmumu “Aurora Innovation”, lai vairāk koncentrētos uz sadarbības paplašināšanu ar “Ford”.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.