Jāņu dienā ceļu satiksmes negadījumos cietuši 18 cilvēki; reibumā pieķerti vismaz 70 autovadītāji

Jāņu dienā 24.jūnijā Latvijā ceļu satiksmes negadījumos cietuši 18 cilvēki, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā (VP).

Kopumā aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 53 ceļu satiksmes negadījumi, no kuriem 15 bija ar cietušajiem. Starp cietušajiem bijuši arī divi gājēji un trīs velosipēdisti.

Tāpat sastādīti 186 protokoli par ātruma pārsniegšanu. Visvairāk ātrumu pārsnieguši šoferi Latgalē, kur sastādīti 50 protokoli, bet Rīgā un Vidzemē sastādīti pa 39 protokoliem, Zemgalē – 35, bet Kurzeme – 23.

Vakar arī reģistrētas 15 zādzības no mājokļiem. Astoņas no tām reģistrētas Rīgā, piecas – Latgalē, bet pa vienai Zemgalē un Kurzemē.

Svētku brīvdienās pie stūres reibumā pieķerti vismaz 70 autovadītāji

Aizvadītajās svētku brīvdienās pie stūres reibumā pieķerti vismaz 70 autovadītāji, intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš pauda, ka trīs dienās “izpildīta” nedēļas norma. Salīdzinoši ar pērnā gada Līgo svētku brīvdienām dzērājšoferu šogad bijis par pieciem vairāk.

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” atklāja, ka liela daļa bijuši stiprā alkohola reibumā, proti, virs 1,5 promilēm. Šoreiz arī dauzi pie stūres sēdušies līdz atļautajam reibuma līmenim – 0,5 promilēm.

“Šobrīd esam kaut kādā nelielā stagnācijā,” ar nožēlu sacīja Krapsis. Pēc viņa teiktā, situācija ceļu satiksmes jomā nepasliktinās, tomēr nevar arī teikt, ka tā mainās uz pozitīvo pusi.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.