Mitsubishi plāno atjaunot Lancer Evolution, taču – ar Renault motoru

Japānas autobūves kompānija Mitsubishi plāno atjaunot sportiskā sedana Lancer Evolution ražošanu. Tas būtu jauns modelis, ko aprīkotu ar Renault ražojuma motoru.

Mitsubishi vēlas atgriezt dzīvē savulaik populāro sedanu Lancer Evolution. Žurnālistiem izdevies uzzināt, ka pilnpiedziņas automašīnu komplektēs ar spēka agregātu, kas izstrādāts uz Renault Megane RS jaunākā modeļa bāzes. Megane RS, kas ir Nirburgringas trases rekorda turētājs priekšpiedziņas automobiļiem, aprīkots ar 300 Zs (400 Nm) 1,8 litru turbomotoru, bet Mitsubishi sedanam tiks piešķirts modernizēts agregāts ar 48 voltu elektrosistēmu, divu litru darba tilpumu, elektrisko turbīnu, kas palīdzēs attīstīt 345 Zs un 433 Nm.  Motors darbosies pārī ar septiņu pakāpju robotizēto divsajūgu pārnesumkārbu un pilnveidotu S-AWC pilnpiedziņas sistēmu.

Mitsubishi Lancer Evolution ražošana sākās 1992.gadā, bet tirgu tas atstāja 2016.gadā, esot savā desmitajā paaudzē. Sākumā kompānija pat neplānoja modeļa pēcteci, plānojot to aizstāt ar elektrisku krosoveru, taču tagad situācija mainījusies. Tiesa, līdz jaunais modelis nonāks tirgū var paiet trīs vai pat četri gadi.

 

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.