Tam vajadzēja 8 gadus – pasaules ātrāko auto beidzot sāk ražot (+ FOTO)

Amerikāņu kompānija SSC North America uzsākusi pasaules potenciāli ātrākā automobiļa ražošanu. Tas noticis astoņus gadus pēc tam, kad tika paziņots par projekta startu.

2011.gadā SSC North Amerika parādīja pirmo SSC Tuatara prototipu, pavēstot, ka drīzumā tiks radīts sērijveida modelis, kas kļūs par ātrāko automobili pasaulē, pārspējot Bugatti Veyron. Sākotnēji bija plānots, ka aizokeāna varenauto iegūs 6,9 litru V8 motoru un divus turbokompresorus, taču jaunākā informācija liecina, ka sērijveida modelis komplektēts ar oriģinālu 5,9 litru V8, kam ir šķidruma starpdzesētāji un iesmidzināšanas sistēma ar divām sprauslām uz cilindru.

SSC Tuatara motors attīsta 1350 Zs, ja tiek izmantots benzīns un 1750 Zs, ja tvertnē iepildīts E85 benzīna-etanola maisījums. Kombinācijā ar CIMA septiņu ātrumu automatizēto transmisiju, kas pārnesumus maina mazāk nekā 100 milisekundēs, amerikāņu supermašīna 100 km/h sasniedz 2,5 sekundēs, ceturtdaļjūdzi pieveic 9,75 sekundēs, bet maksimālais ātrums būs 300 jūdzes stundā vai 483 kilometri stundā.

Lielāko daļa darbu, kas saistīti ar mašīnas būvniecību, SSC North America paveic savā ražotnē, tostarp izgatavo oglekļa šķiedras monokoku, šasijas un korpusa elementus. Tuatara masa ir tikai 1247 kilogrami, kas ir par 383 kilogramiem mazāk nekā Lamborghini Aventador SVJ.

SSC North America paziņojis, ka pirmo eksemplāru klientam nosūtīs 2019.gada trešajā ceturksnī, līdz ar to noņemot visus šķēršļus, kas liedz tam cīnīties par pasaulē ātrākā sērijveida auto titulu, šoreiz metot izaicinājumu zviedru Koenigsegg Agera RS.

 

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.