Gūdvudas Ātruma festivālā debitē atjaunotās markas De Tomaso varenauto

Gūdvudas Ātruma festivālā Lielbritānijā pirmizrādi piedzīvojis atjaunotās itāļu markas De Tomaso varenauto P72, kas tiks izlaists ierobežotā, vien 72 eksemplārus lielā skaitā.

Automobiļa pirmizrādes laiks izvēlēts ar nolūku – lai varētu nosvinēt argentīnieša Alehandro De Tomaso 1959.gadā dibinātās itāļu markas 60.gadu jubileju.  

Ieraksti vēsturē liecina, ka tiesības uz De Tomaso marku 2014.gadā ieguva Ķīnas uzņēmēju grupa,Consolidated Ideal TeamVenture, kurai pieder arī vācu sporta automašīnu ražotājs Apollo Automobil, kuru kompānijas ziedu laikos pazina ar nosaukumu Gumpert.

Par jauno supermašīnu De Tomaso P72 zināms vien tas, ka to izstrādājusi speciālistu komanda, kas ir varenauto Apollo Intensa Emozione autori. Pēdējā pamatu veido oglekļa šķiedras šasija un 6,3 litru V12 atmosfēriskais motors, kas šim sporta auto ļauj sasniegt maksimālo ātrumu 333 km/h, pirmajam simtam patērējot vien 2,7 sekundes.

Vēsturisko De Tomaso 1959.gadā nodibināja argentīniešu uzņēmējs Alehandro De Tomaso. Kompānija nodarbojās ar prototipu un sacīkšu automobiļu radīšanu, kā arī izgatavoja šasijas Pirmās formulas bolīdiem. Par atpazīstamāko itāļu markas modeli kļuva sporta auto Pantera. Vēlāk De Tomaso piemeklēja finanšu grūtības – automobiļu ražošana tika pārtraukta 2004.gadā, bet kompānijas darbība – 2012.gadā.   

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.