Elektriskais Rivian pikaps iegūs “tanka režīmu”

Elektriskais pikaps Rivian R1T iegūs funkciju, kas tam ļaus apgriezties uz vietas līdzīgi tankam vai kāpurķēžu traktoram.

Rivian jau 2018.gadā patentēja nosaukumus Tank Turn un Tang Steer, bet kompānijas pārstāvis izplatīja paziņojumu, ka visi Rivian elektromobiļi ar četriem elektromotoriem varēs izmantot šo funkciju, kas gan paredzēta vienīgi ceļiem bez asfalta seguma.

Interesanti, ka publicētais video, kurā redzama šīs iespēja darbībā vēlāk tika no interneta izdzēsta pēc Rivian kompānijas pieprasījuma.

Rivian R1T tika prezentēts pagājušajā gada Losandželosas autoizstādē. Automobilis aprīkots ar spēka iekārtu, kurā ietilpst četri elektromotori – pa vienam katram ritenim. Sistēmas kopējā jauda ir 760 Zs un 1120 Nm, kas 100 km/h ļauj sasniegt aptuveni trīs sekundēs. Tieši tāpat aprīkots Rivian krosovers 1S SUV, kā arī trešais zīmola modelis – ekstrēmais hečbeks ar iespaidīgu klīrensu.

Nesen ražotājs atklāja, ka Rivian automobiļi spēs uzlādēt viens otra akumulatorus, kas var noderēt nokļūstot nestandarta situācijās, piemēram, aizceļojot pārāk tālu no elektrouzpildes stacijas.

2019. gada aprīlī tika paziņots par sadarbību ar Ford, kas apsolījis ieguldīt 500 miljonus ASV dolāru. Sadarbības līgums paredz kopīgi izstrādāt nākamās paaudzes baterijas, kā arī izveidot „pilnīgi jaunus” elektriskos modeļus, par kuriem tuvāku informāciju vēl nesniedz.

Savukārt, vēl pirms tam kļuva zināms, ka Rivian elektriskais pikaps R1T un septiņvietīgais SUV R1S nonāks pārdošanā līdz 2020. gada beigām. Automašīnas tiks ražotas nelielās partijās un pārdotas Ziemeļamerikā, Ķīnā, Eiropā, Austrālijā un Dienvidāfrikā.`

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.