BMW atteiksies no trim modeļiem, upurējot arī X2

Vācijas autobūves kompānijas BMW jaunajā stratēģijā nebūs vietas trīs modeļiem, tostarp krosoveram X2.

BMW atklājis vairākus faktus par uzņēmuma turpmāko virzību. Galvenā uzmanība tiks pievērsta elektriskām piedziņas modeļiem, sadarbībai ar partneriem un izmaksu samazināšanai, kas ietver arī mazāk pieprasīto modeļu gammas pārskatīšanu. Saskaņā ar pēdējo punktu gaidāmas vairākas būtiskas izmaiņas, tostarp visai ievērojama modeļu skaita samazināšana. Tā jau tagad zināms, ka pēcteča nebūs krosoveram X2, rodsteram Z4 un 6.sērijas GT hečbekam.

Dienas skaitītas arī 3.sērijas GT modelim, 2.sērijas kabrioletam, 6.sērijas GT modelim un 7.sērijas sedanam ar parasto riteņu bāzi. Pēctecis nav plānots arī 8.sērijas divdurvju modeļiem, lai gan 8.sērijas Gran Coupe un 7.sērijas modelis ar pagarināto riteņu bāzi uz konveijera kādu brīdi vēl turēsies.

Lai modeļu piedāvājums nepaliktu pavisam plāns, iecerēti arī vairāki jaunumi. Tā zaļā gaisma dota krosoveram X8, kas gan tiks ražots vien jaudīgajās M Performance un X8 M hibrīda versijās, kā arī i8 un i3 pēctečiem. Pirmais kļūs ievērojami jaudīgāks (agrāko 374 Zs vietā 544), otrs iegūs versiju ar degvielas šūnu tehnoloģiju. Plašāks kļūs M un M Performance modeļu klāsts jau minētajam X8 M pievienojot 400 Zs jaudīgu 1.sērijas modeli un jaunu superauto uz koncepta Vision M Next bāzes.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.