Jauns rekords – elektromobilis šķērso Ameriku 48 stundās (+ VIDEO)

Larsa Tomsena ekipāža ar Tesla elektromobili šķērojusi Amerikas Savienotās Valstis no austrumkrasta līdz rietumkrastam tikai 48 stundu laikā.

Jaunā rekorda īpašnieks ir Šveices uzņēmuma Juice Technology AG direktoru padomes vadītājs Lars Tomsens, kas 4560 kilometrus no Ņujorkas līdz Losandželosai ar Tesla Model 3 Cannonball rallija ietvaros pieveica 48 stundās un 10 minūtēs, ieskaitot laiku, kas bija nepieciešams automobiļa bateriju uzlādei.

Tomsens ceļoja kopā ar savu sievu Betiju un meitu Robinu, ik pa laikam nomainot viens otru pie stūres. Rezultātā iepriekšējais rekords uzlabots par vairāk nekā divām stundām.

Rekordbrauciens tika uzsākts 12.jūlija naktī plkst.23.02 Ņujorkā, bet svētdienas vakarā plkst. 20.12 tas finišēja Losandželosā. Ceļotāji atzīmē, ka brauciena laikā tika ievēroti visi ātruma ierobežojumi, bet lielāko distances daļu Model 3 veica autonomā režīmā, paļaujoties uz iebūvēto autopilotu.

Rekords tika uzstādīts ar Tomsena Model 3 – vienu no pirmajiem eksemplāriem, kas 2018.gada sākumā tika importēts uz Šveici un jūlijā atgriezās ASV, lai piedalītos Cannonball pasākumā.  

 

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.