14 gadīgais drifteris Bertāns gatavojas startam starptautiskajam ‘’Gymkhana Grid’’ (+ VIDEO)

Kamēr Latvijā drifta sezona ir pusē, Latvijas Drifta kausa Semi pro klases braucējs Nikolass Bertāns ir pieņēmis vēl vienu izaicinājumu – ņemt dalību starptautiskās Gymkhana grid sacensības, kas norisināsies 7.septembrī Polijā, Varšavā.

Pēc vairāku gadu pauzes no Eiropas, ‘’Gymkhana grid’’ sacensības ir atgriezušās Eiropā, un svin 10 gadu jubilejas sezonu. Uz starta izies vairāki pasaules čempioni, drifta leģendas, skaļi vārdi autosportā, un starp tiem arī Nikolass. No ievērigākājiem vārdiem ir vērts pieminēt Kenu Blocku, Kuba Przygonski, Arkādiju Tsaregradsevu un Daigo Saito.

Nikolass nebūs vienīgais “jaunais” braucējs, kurš startēs sacensībās, bet noteikti visjaunākais no tiem. No jaunajiem sportistiem vēl uz starta redzēsim 17 gadīgo Oliver Solberg un 16 gadīgo Ben Dryburgh.

Lielisku treniņu Gymkhana sacensībām Nikolasam izdevās aizvadīt šonedēļ Biķerniekos notikušajā GymkhanaLV 2.posmā. Gymkhana Latvijā ir jauns sporta veids, kurš šogad darbojas pilotrežīmā, bet no 2020.gada jau būs kā oficiāls LAF kauss. 4.augustā uz Latviju bija atbraucis viens no “īstākajiem” gymkhana braucējiem- Dmitrijs Sribnijs. Dmitrija kontā ir 12 Gymkhana čempiona tituli -Gymkhana drifta sacensībās uzvarējis četras reizes, papildus arī vairāku Gymkhana šovu braucējs. Šāda iespēja satikt šo sportistu tieši mēnesi pirms Gymkhana sacensībām noteikti bija likteņa pirksts, jo bija ne tikai iespēja uzzināt gymkhana knifus no ļoti pieredzējuša braucēja, bet arī iepazīties, iegūt noderīgu informāciju, pamācību, un, protams, kopā uzbraukt trasē, kas noteikti Nikolasam noderēs aizvadot sacensības Polijā.

Nikolasam priekšā ir vēl divas drifta sacensības –  jau šajā nedēļas nogalē Igaunijā, Sāremā salā, bet augusta beigās- 31.augustā, Biķernieku trasē, ‘’Raganas Katla’’ konfigurācijā, Ziemeļeiropas Drifta čempionāta posms, bet ‘’Raganas katla’’ drifta Nikolass uzreiz dosies ceļā uz Poliju, kur jau no pirmdienas sāksies treniņi, kvalifikācijas un oficiālās mediju dienas. Pašu sacensību lielais fināls notiks 7.septembrī.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.