Dārgāks par Bentley un Maybach – krievi atklāj Aurus sedana cenu (+ VIDEO)

Krievu mediji vēsta, ka Aurus Senat S600 bāzes versija maksās 18 miljonus rubļu (248 000 eiro), kas ir vairāk nekā tiek prasīts par Bentley un Maybach.

Krievu mediji vēsta, ka Aurus Senat S600 bāzes versija maksās 18 miljonus rubļu (248 000 eiro), kas ir vairāk nekā tiek prasīts par Bentley un Maybach.

Krievijas rūpniecības ministrs Deniss Manturovs gan uzreiz paskaidrojis, ka par šo cenu pircējs saņem „pilnīgi visu”, turklāt Aurus limuzīns komplektēts ar jaudīgāku motoru un krievu speciālisti izstrādājuši to „no sākuma līdz beigām”.

5,63 m garā un gandrīz trīs tonnas smagā sedana konstrukcijā ir vairāk nekā trešdaļa Krievijā izgatavotu detaļu, bet 600 Zs jaudīgais motors tapis sadarbībā ar Porsche. 100 km/h tas sasniedz 6 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots pie atzīmes 250 km/h.

Plānots, ka gadā tiks saražoti vismaz 5000 Aurus automobiļu, no kuriem lielākā daļa tiks eksportēta uz Eiropu un arābu valstīm. Šobrīd esot saņemti jau vairāk nekā 500 pieteikumu no klientiem, kas vēlas iegādāties Aurus produkciju.

Sarunā ar žurnālistiem Aurus pārstāvji atklājuši, ka tuvāko gadu laikā Krievijas luksusa zīmols izlaidīs SUV, Senat sedana pagarināto versiju, kā arī motociklu. Plānoti arī hibrīdi un elektriskās piedziņas modeļi.

Pašlaik tiekot testēts Aurus Senat L700 limuzīns un minivens Arsenal, bet krosovers Komendant atrodas izstrādes un testu stadijā. Zināms, ka sedanam Senat pievienosies pagarinātā modifikācija, kas standarta modeļa garumu pārsniegs par 300 mm.

Līdz 2024.-2025.gadam plānots laist klajā vienu hibrīda un vienu pilnībā elektrisku modifikāciju. Pašlaik tiekot izvērtēts, kuram no Aurus modeļiem tā būs.

Ar Aurus marku nāks klajā arī elektriskais motocikls, kura divas dažādas versijas vienlaikus izstrādā NAMI un koncerna Kalašņikova inženieri.

Visbeidzot, speciālisti strādā pie spēka agregāta uz 12 cilindru motora bāzes. Šāds agregāts, kura jauda pārsniegs 1000 Zs, tiks izmantots lidmašīnu būvē mazās aviācijas segmentā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.