AvtoVAZ ražos mazāk automobiļu

Krievijas autobūves kompānija AvtoVAZ samazinās ražošanas apjomus uz nenoteiktu laika periodu, ziņo krievu mediji. Izlaides tempu samazinājums skar Lada Xray, Lada Largus, Renault Logan, Renault Sandero un Sandero Stepway.

Laikraksts Vedomosti uzzinājis, ka šāds lēmums pieņemts saistībā ar prognozējamo jauno automašīnu pārdošanas apjoma kritumu Krievijā. Rūpnīca neprecizē, cik daudz tiek koriģēts ražošanas plāns, vien uzsver, ka nav plānots samazināt darba dienu skaitu, maiņu ilgumu un personāla skaitu.

Tempu samazināšana skars arī modeli Lada 4×4. Kopuzņēmums GM-AvtoVAZ, jau paziņojis, ka rudens pirmajā mēnesī pārtrauks ražošanu. Jādomā, ka tas notiks no 2. līdz 6. septembrim.

Vēl viena rūpnīca, kas varētu koriģēt plānus saistībā ar situācijas pasliktināšanos jauno automobiļu tirgū, ir GAZ grupa. Paredzams, ka no 2019. gada 21. oktobra līdz 2020. gada 20. aprīlim darba nedēļa tiks samazināta līdz četrām dienām.

Iepriekš jau tika ziņots, ka jūnijā AvtoVAZ bija spiests pārtraukt ražošanu komponentu trūkuma dēļ. Toreiz tika vainota Ņižņijnovgorodas Avtokomponent rūpnīca, kas neesot nodrošinājusi piegādes.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.