Frankfurtē prezentēts apvidus auto ar izbīdāmu kāpurķēdi (+ VIDEO)

Ramsmobile, amerikāņu uzņēmums ar krievu saknēm, Frankfurtē iepazīstināja ar apvidus auto Protos RM-X2. Ražotājs uzskata, ka viņu automobilis spēj pārvietoties pat vissmagākajos bezceļos, kur tam palīdzēs centrā novietota kāpurķēde ar hidraulisko pievadu.

Ramsmobile savu ražojumu sauc par „universālu hiperauto” un pirmo “Ultimate Utility Vehicle” (UUV) segmenta pārstāvi. Acīmredzot Protos RM-X2 pamatā ir stipri pārveidots Hummer H1, kas nav nekāds pārsteigums – firma savu darbību sāka tieši kā Hummer automobiļu modernizētājs un tirgotājs.

Ramsmobile apvidnieka pamatā ir oglekļa šķiedras monokoks, piekares un stūres elementi tapuši no augstas izturības titāna sakausējuma BT23, bet ārējie paneļi izgatavoti no kompozītmateriāla. Par papildmaksu virsbūvi var padarīt vēl izturīgāku ar oglekļa šķiedras vai kevlara paneļiem, bet stiklus var aizstāt ar ložu necaurlaidīgiem logiem.

Protos RM-X2 tiks piedāvātas vairākās versijās: Ascetic, Devil, God un Ramsider. Vieglākais un ātrākais apvidnieka variants būs Ascetic, ko komplektēs ar 6,2 litru LT5 V8 motoru un diviem kompresoriem, kas radīs aptuveni 1000 zirgspēku jaudu, savukārt Diabolical iegūs centrālo kāpurķēdi ar elektrisko vai hidraulisko piedziņu, 20–24 collu riteņus, zelta apdari un sešas sēdvietas. Informāciju par God un Ramsmobile versijām ražotājs sola atklāt vēlāk.

Līdztekus benzīna motoram RM-X2 pircējam piedāvās arī 6.6 litru Duramax dīzeļdzinēju, bet vēlāk plānota arī modifikācija ar elektrisko piedziņu. Apvidus auto komplektēts ar mehānisko vai elektronisko sadales kārbu un hidropneimatisko balstiekārtu, kurai ir lāzera augstuma kontrole. Pieejamas arī citas smalkas ierīces, piemēram, automatizēts durvju atvēršanas/aizvēršanas mehānisms, nakts redzamības iekārta, vinča un smēķētāja aprīkojums ar elektronisko ūdenspīpi. Te vietā piebilst, ka ūdenspīpes ir Albukerkā reģistrētā Ramsider uzņēmuma galvenais bizness, bet ar Hummer automobiļiem nodarbojas Ramsmobile. Abas šīs kompānijas ietilpst Rams grupas sastāvā, ko veidojuši krievu izcelsmes uzņēmēji.

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.