Zviedri neiesaka pirkt – Toyota RAV4 izgāžas „alņa testā” (+ VIDEO)

Zviedru auto žurnāls Teknikens Värld izmēģinājis jaunās paaudzes Toyota RAV4 un secinājis, ka automobilis nespēj nokārtot „alņa testu”. Redakcija norāda, ka automobilis ir nestabils, tādēļ to nav ieteicams pirkt.

Zviedru auto žurnāls Teknikens Värld izbraucis poligonā ar jauno Toyota RAV4, lai izpildītu tā saucamo „alņa testu” – pārbaudījumu, kura laikā automobilim strauji jāizvairās no tā priekšā parādījušās šķēršļa.

Žurnālisti atzīmē, ka Toyota RAV4 rezultāti šajā disciplīnā ir slikti: krosovers vai nu sāk slīdēt uz sāniem, vai arī sagāžas uz ārējiem riteņiem un to ir ļoti grūti novaldīt. Testētājiem izdevās sasniegt tikai 68 kilometrus stundā, jo, palielinoties ātrumam, automašīna kļuva arvien mazāk vadāma. Lai iegūtu maksimāli ticamus rezultātus, žurnālisti pārbaudīja divas dažādas automašīnas, abas ar hibrīda spēka piedziņu.

Salīdzinājumam: Nissan Qashqai “aļņa testu” veic ar ātrumu 84 kilometri stundā un nenogāž nevienu konusu, bet lielākais un smagākais Kia Sorento – ar ātrumu 78 kilometri stundā. Teknikens Värld atgādina, ka līdzīgas neveiksmes Toyota gadījušās arī agrāk, piemēram, 2007. un 2016. gadā izmēģinot Hilux, žurnālisti ar japāņu pikapu gandrīz apgāzās.

Pēc testa rezultātu publicēšanas Toyota sniedza oficiālu atbildi. Tajā Japānas zīmols norādīja, ka klientu drošība joprojām ir uzņēmuma prioritāte, un katra automašīna tiek pakļauta stingrām drošības novērtēšanas procedūrām. RAV4 krosovers atbilst visām iekšējām prasībām un ir veiksmīgi pārbaudīts, ieskaitot “aļņa” testu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.