“Qoros 5” – jaunais ķīniešu krosovers visā godībā (+ foto)

Ķīnas pilsētā Guangdžou notiekošajā autoizstādē Izraēlas – Ķīnas-Izraēlas kompānija “Qoros” demonstrē savu otro krosovera modeli – “Qoros 5”, kas tirdzniecībā nonāks 2016.gada sākumā.

“Qoros 5” pamatā ir tā pati tehniskā platforma, kas izmantota kompānijas pirmajam krosveram “3 City SUV”, kā arī “Qoros 3” hečbekam un sedanam.

Zināms, ka “Qoros 5” garums ir 4587 mm, platumā tas sasniedz 1878 mm, bet augstumā – 1676 mm. Krosovera bāzes versijai izmantos to pašu dzinēju, kas sastopams arī augstāk minētajiem trīs modeļiem. Tas ir 1,6 litru četru cilindru benzīna turbo motors, kas attīsta 156 ZS un strādā kombinācijā ar sešu pakāpju divsajūgu robotizēto pārnesumkārbu.

Šobrīd nav apstiprinātas informācijas par citiem “Qoros 5” dzinējiem,  tomēr agrāk publicētā informācija pieļauj arī citu agregātu izmantošanu, konkrēti minot 1,8 litru turbo dzinēju ar 180 ZS jaudu.

Šobrīd 2007.gadā dibinātās kompānijas piedāvājumā ir trīs modeļi: “Qoros 3” sedans un hečbeks, kā arī krosovers “3 City SUV”. Uz vienas modulārās platformas izgatavoto automobiļu motoru klāstā ir 1,6 litru 128 Zs atmosfēriskais agregāts un tāda paša darba tilpuma turbo motors, kas attīsta 156 ZS. Transmisiju izvēlē sešu pakāpju MK un sešu pakāpju robotizētā pārnesumkārba.

Nesen “Qoros” paziņoja, ka atsauc savus ambiciozos plānus par Eiropas tirgus iekarošanu un koncentrējas norisēm pašmāju tirgū.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.