Piecu hiperauto ātrumsacīkstēs uzvar “Porsche 918 Spyder” (+ video)

“Youtube” portālā publicēts video, kurā salīdzinātas piecu īpaši jaudīgu superauto dinamiskās iespējas. Abās disciplīnās uzvar “Porsche” hibrīds “918 Spyder”.

Meksikāņu izcelsmes režisors un aktieris Alehandro Salomons noorganizējis piecu, par hiperauto dēvētu, īpaši jaudīgu automobiļu testu, kuros piedalījās “McLaren P1”, “Ferrari LaFerrari”, “Porsche 918 Spyder”, “Pagani Huayra” un “Bugatti Veyron Super Sport”. Automašīnu spējas pārbaudīja Kalifornijas “The Thermal Club” autodroma aplī un dragreisa taisnē.

“Porsche 918 Spyder” izrādījās labākais abās disciplīnās, otro vietu ieņēma “Ferrari LaFerrari”, kas sacīkšu apli veica tikai 0,2 sekundes lēnāk par “Porsche”, bet tālāk izvietojās “McLaren P1”, “Bugatti Veyron Super Sport” un “Pagani Huayra”.

Pirmie trīs ātrākie hiperauto aprīkoti ar hibrīdiekārtām. “Porsche 918 Spyder” hibrīdiekārtas kopējā jauda sasniedz 887 ZS, “McLaren P1” – 916 ZS, bet “Ferrari LaFerrari” – 963 ZS. “Pagani Huayra” komplektēts ar twin-turbo V12 motoru, kas attīsta 700 ZS, bet “Bugatti Veyron Super Sport” motortelpā atrodas 1200 ZS jaudīgs W16 agregāts ar četrām turbīnām.

Visas supermašīnas, kas piedalījās testā, pieder privātpersonām. Automobiļu konstrukcijās nebija veiktas nekādas tehniskas pārmaiņas vai uzlabojumi un tie bija aprīkoti ar standarta ielas satiksmei paredzētām riepām. Sacīkšu trasē pie hiperauto stūres sēdās profesionāls sportists Džeims Sofronas no Pirelli World Challenge sērijas. 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.