Vācijas prokuratūra sākusi izmeklēšanu pret “Volkswagen” darbiniekiem par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas

Pret vairākiem Vācijas autobūves koncerna “Volkswagen” darbiniekiem sākta izmeklēšana par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas lietā, kas saistīta ar kompānijas vērienīgo izmešu falsificēšanas skandālu, otrdien paziņoja prokuratūra.

Brunsvikas prokurore Birgita Stīla pavēstīja, ka viņas birojs šonedēļ sācis izmeklēšanu pret pieciem “Volkswagen” darbiniekiem uzņēmuma galvenajā mītnē Volfsburgā.

Viņa atteicās norādīt šo cilvēku amatus vai pienākumus, taču sacīja, ka izmeklēšana ir saistīta ar izmešu falsificēšanas skandālu.

Tā pati prokuratūra šā mēneša sākumā sāka izmeklēšanu saistībā ar apgalvojumiem, ka “Volkswagen” melojis par oglekļa dioksīda izmešu apjomu aptuveni 800 000 automašīnu.

“Volkswagen” septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Šī programmatūra ieslēdz izmešu kontroli, kad tā konstatē, ka automašīnai tiek veiktas pārbaudes. Kontrole tiek izslēgta, kad automašīna piedalās satiksmē, tādējādi ļaujot tai radīt palielinātu izmešu apjomu.

Līdz šim šis izmešu skandāls koncentrējies ap programmatūru, kas uzstādīta dīzeļdzinējos, lai falsificētu slāpekļa oksīda izmešu pārbaužu rezultātus.

Taču novembra sākumā “Volkswagen” paziņoja, ka iekšējā izmeklēšana atklājusi “neatbilstību” arī oglekļa dioksīda izmešu rādītājos. Tādējādi šis skandāls varētu ietekmēt ne tikai dīzeļdzinējus, bet arī benzīna dzinējus.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.