Pirmais poļu superauto piedalīsies sacīkstēs (+ foto)

Polijas kompānija “Arrinera Automotive” atklājusi sava pirmā superauto “Hussarya” sacīkšu versiju “GT”. 2016. gadā un 2017.gadā poļi ar to startēs “GT4” sacīkšu kategorijā.

Pirmizrāde notika britu kupejas izstādē “Autosport International”, bet pieejamā informācija liecina, ka poļu superauto pamatā ir viegla konstrukcija no oglekļa šķiedras un alumīnija materiāliem, “Ohlins” piekare un augstiem aerodinamikas standartiem atbilstoša virsbūve, ko palīdzējuši izstrādāt Varšavas Tehniskās universitātes speciālisti.

“Hussarya GT” motortelpā atrodas “General Motors” 6,2 litru astoņu cilindru dzinējs, kas, atkarībā no iestatījumiem var attīstīt 420 līdz 650 zirgspēku (no 580 līdz 810 Nm). Sacīkšu versijā tā jauda būšot 430 ZS. Tehniskajā specifikācijā norādīts, ka 1250 kg smagā “Hussarya GT” motors strādās kombinācijā ar sešpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu, bet automašīnas maksimālais ātrums būs 250-260 km/h.

Gada laikā poļi plāno uzbūvēt vien 2-3 “GT” eksemplārus, bet 2016.gada beigās tiek solīta „visai līdzīga” ielas versija, ko izgatavos, lai kompānija varētu iziet homologācijas procesu. Vēlāk plānota arī superauto jaudīgā modifikācija “Hussarya 33”.

“Arrinera Hussarya” prezentācija notika pērnā gada aprīlī. Divvietīgā kupeja aprīkota ar “GM” 8,2 litru astoņu cilindru motoru, kas attīsta 800 ZS. Pircējiem šāda automašīna izmaksās aptuveni 200 000 eiro.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.