Land Rover pārtrauc Defender ražošanu (+ foto)

Saskaņā ar iepriekš apstiprinātu plānu, kompānija Land Rover pārtraukusi leģendārā apvidus auto Defender ražošanu. Šodien, 29.janvārī, no konveijera nobraukuši pēdējie piecpadsmit eksemplāri, pieliekot punktu 68 gadu vēsturei.

Pēdējo eksemplāru vidū ir atvadu versija Heritage, kas izceļas ar zaļas krāsas virsbūvi un auduma jumtu, atgādinot par pirmo Land Rover Series I, kas pa Solihallas rūpnīcas vārtiem izbrauca tālajā 1948.gadā.

Land Rover Series piedzīvoja trīs paaudzes un bruģēja ceļu pašreizējam Defender, kas uz ražošanas konveijera stājās 1983.gadā, nodzīvojot līdz pat mūsdienām bez būtiskām vizuālām un konstruktīvām pārmaiņām.

2015.gada vasarā kompānija izgatavoja divmiljono eksemplāru, kas tika pārdots Bonhams izsolē, atnesot labdarības fondam 550 000 eiro.

Defender jauno paaudzi Land Rover sola 2018.gadā. Jaunā modeļa pamatā būs alumīnija platforma, pilnpiedziņas sistēma ar pašbloķējošiem diferenciāļiem katram ritenim un sadales kārba ar pazeminošo pārnesumu. Defender būs vismaz pieci virsbūvju veidi, tajā skaitā pikapa modifikācija un piecdurvju modelis ar septiņvietīgu salonu.

Motoru izvēlē divlitru benzīna un Ingenium četrcilindru turbo dīzeļi, trīslitru V6 atmosfēriskā versija un variants ar kompresoru. Iespējams, izvēli papildinās īpaši jaudīgs variants un modifikācija īpaši smagiem ekspluatācijas apstākļiem.

Jauno Defender ražos Slovākijā, uzņēmumā, kura attīstībai Jaguar Land Rover atvēlējis vienu miljonu mārciņu. 

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.