Vāc parakstus, lai pa ceļiem pārvietotos transportlīdzekļi ar kamerām un fiksētu satiksmes pārkāpumus

Sabiedrības iniciatīvu portālā “Manabalss.lv” sākta parakstu vākšana, lai nodrošinātu iespēju, ka uz ceļiem pārvietotos transportlīdzekļi ar uzstādītām kamerām, ar kurām fiksēt satiksmes pārkāpumus.

Kā iniciatīvas pieteicējs norādīts Gatis Zvaigzne.

Foto: iAuto.lv

“Ideja ir ļoti vienkārši realizējama, jo nepieciešams iegādāties vienkāršas pārvietojamas videonovērošanas un, iespējams, arī transportlīdzekļu pārvietošanās ātrumu fiksējošas iekārtas, kuras darbotos pilnīgā automatizētā režīmā, un neviens cits, izņemot Valsts policijas amatpersonas, šīs iekārtas darbību nevar ietekmēt,” iniciatīvu raksturo Zvaigzne.

Viņš skaidro, ka šīs iekārtas būtu obligāti jāuzstāda “desmitos vai pat simtos” privāto transportlīdzekļu, kuru vadītājus Valsts policija varētu, piemēram, noalgot.

“Un, lūk, šie transportlīdzekļi pārvietojas pa koplietošanas ceļiem un ielām un fiksē transportlīdzekļa priekšpusē un aizmugurē notiekošo, piemēram, agresīvu braukšanu, atļautā ātruma pārsniegšanu, ceļa zīmju un ceļa horizontālo apzīmējumu neievērošanu utt. Pēc informācijas pārbaudes Valsts policija pa pastu nosūtītu pārkāpumus veikušajiem transportlīdzekļu īpašniekiem/turētājiem (valdītājiem) protokolus-lēmumus,” pauda Zvaigzne.

Viņa ieskatā patlaban Valsts policija “kaut ko samērā līdzīgu realizē ar “Subaru” markas transportlīdzekļiem, bet viss šis pasākums ir ļoti neefektīvs, jo katrs pārkāpumus veikušais transportlīdzeklis tiek apturēts individuāli un tā vadītājs tiek sodīts uz vietas, kamēr garām pabrauc vairāki desmiti agresīvi noskaņotu transportlīdzekļu vadītāju un apdraud ceļu satiksmes drošību”.

Viņaprāt, noteikti lielākā daļa sabiedrības piekritīs, ka satiksmes drošības situācija Latvijā ir jāuzlabo, bet to iespējams panākt ar piedāvātās idejas realizāciju, jo tādējādi uzlabotos kopējā satiksmes drošība, transportlīdzekļu vadītāji kļūtu apzinīgāki un vairāk ievērotu noteikumus, ņemot vērā to, ka iekārtas varētu būt uzstādītas jebkurā transportlīdzeklī. Tāpat mazāk tiktu bojāta manta, mazāk cilvēku ciestu vai ietu bojā ceļu satiksmes negadījumos, tiktu iekasēts vairāk nodokļu un samazinātos korupcija ceļu satiksmē.

Šobrīd ir 19 no 10 000 parakstiem. Parakstīties var šei >>>

Foto: Ekrānšāviņš no manabalss.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.