Pirmo “Acura NSX” superauto nopērk par 2,1 miljonu (+ foto)

ASV notikusi izsole, kurā pārdots pirmais superauto Acura NSX (573 ZS) eksemplārs. Par automašīnu ar VIN-001 samaksāti 1,2 miljoni dolāru, iegūtie līdzekļi ziedoti labdarībai, raksta Motorauthority.com.

“Barrett-Jackson” rīkotajā izsolē uzvarēja Riks Hendriks – 11 “Nascar Sprint Cup” titulu ieguvušās motorsporta kompānijas īpašnieks, veiksmīgs biznesmenis un automobiļu kolekcionārs. Hendriks ir regulārs šāda veida pasākumu apmeklētājs, kurš 2015.gadā ieguva savā īpašumā arī pašu pirmo “Chevrolet Corvette Z06”, par pirkumu samaksājot vienu miljonu dolāru. 

“Acura NSX” ražošana sāksies šā gada pavasarī, bet pieteikšanās vismaz 157 800 dolāru vērtā automobiļa iegādei sāksies februāra beigās.

“Acura NSX” ir pilnpiedziņas hibrīdauto, kas konstruēts pēc līdzīgiem principiem kā “Porsche 918 Spyder”. Japāņu superauto gan nav tik jaudīgs kā vācu ražojums (887 ZS) un nebūt ne tik dārgs (EUR 770 000, pārdošanā vairs nav), taču 573 ZS un  632 Nm, ko attīsta tā hibrīdiekārta, ir pietiekami, lai varētu sasniegt maksimālo ātrumu 307 km/h un pirmo simtu 3,0 sekundēs. 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.