300 ZS jebkurā brīdī – “VW” gatavo vēl vienu “VW Golf” modifikāciju

“Volkswagen” gatavo jaunu “Golf” modifikāciju “Clubsport Lightweight”, kuras pamatā ir “Clubsport” modelis. Atšķirībā no pēdējā, kuram 290 ZS pieejami vien īslaicīgi, “Lightweight” vienmēr varēs rēķināties ar 300 ZS.

Jaunais modelis tiek gatavots “Wörthersee” GTI festivālam (2016.g.maijs) un, iespējams, stāsies arī uz konveijera. Tādā gadījumā tas būs īpaši rets modelis, ko saražos ne vairāk kā 100 eksemplāros.

“Clubsport Lightweight” pamatā ir jau pieminētais “GTI Clubsport” – šobrīd jaudīgākais priekšpiedziņas “Golf”. Kā jau norāda nosaukums, jaunais “Golf” būs vieglāks, kas panākts demontējot vairākas sacīkšu mašīnai nevajadzīgas detaļas, tajā skaitā aizmugures sēdekļus un daļu salona skaņas izolācijas materiālu.

Motortelpā atradīsies no “Clubsport” aizgūts 265 ZS turbo divlitru četrcilindru motors, kas pēc viesošanās pie motoru speciālistiem varēs attīstīt 300 ZS visu laiku, atšķirībā no donora, kam 290 ZS bija pieejami vien īslaicīgi, strauji nospiežot akseleratora pedāli (“Overboost” funkcija). Motors varēs strādāt kombinācijā ar manuālo pārnesumkārbu vai robotizēto divsajūgu transmisiju.

Atgādināsim, ka “GTI Clubsport” debitēja 2015.gada Frankfurtes autoizstādē. 265 ZS spēcīgais hečbeks 100 km/h sasniedz 5,9 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 250 km/h (elektroniski ierobežots).

 

VW Golf GTI Clubsport

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.