Bentley Bentayga – gada krājums izpirkts (+ foto)

Tie, kuri kritizēja Bentley pirmā krosovera Bentayga izskatu, būs nepatīkami pārsteigti – neraugoties uz iespaidīgo cenu (vismaz 208 488 eiro), viss pirmajam ražošanas gadam paredzētais eksemplāru skaits ir izpirkts.

Bentley preses dienests atklājis, ka pieprasījums pēc Bentayga ir patiešām liels, tādēļ kompānija palielinājusi ražošanas jaudas no sākotnēji plānotajiem 3600 eksemplāriem līdz 5000 eksemplāriem gadā, taču arī tas nav palīdzējis – pasaules ātrākā krosovera tīkotāju ir tik daudz, ka izpirkta ne vien ekskluzīvā First Edition sērija (608 vienības, cena – gandrīz 300 000 eiro), bet arī pirmajam gadam paredzētais automobiļu krājums.

Bentley Bentayga aprīkots ar sešu litru W12 twin-turbo motoru, kas attīsta 608 ZS un 900 Nm. Komplektā ar ZF astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu Bentayga 100 km/h sasniedz 4,1 sekundē, bet maksimālais ātrums ir 301 km/h.

 

2017.gadā Bentayga saimei pievienosies V8 dīzeļversija, bet gadu vēlāk – hibrīdmodifikācija, kas 50 km varēs veikt ar elektrību. Iespējams, tas vēl nav viss, jo kompānijas vadītājs Volfgangs Dirheimers pieļauj, ka laika gaitā šiem modeļiem varētu pievienoties īpaši sportisks variants ar kupejas tipa virsbūvi.

 

 

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.