Informācija par izmeklēšanas paplašināšanu ASV izraisa “Volkswagen” akciju cenu kritumu

Vācijas autobūves koncerna “Volkswagen” akciju cena trešdien piedzīvojusi strauju kritumu saistībā ar medijos izskanējušo informāciju, ka ASV varasiestādes paplašina izmeklēšanu pret uzņēmumu kaitīgo izmešu falsificēšanas lietā.

“Volkswagen” akciju cena Frankfurtes fondu biržā rīta tirdzniecības sesijā nokritusies par vairāk nekā 3%.

Laikraksts “Wall Street Journal” vēsta, ka ASV Tieslietu ministrija paplašina izmeklēšanu pret autoražotāju, izmantojot banku krāpniecības un nodokļu likumus.

Tādējādi pastāv risks, ka “Volkswagen” varētu tikt piemēroti jauni naudassodi.

ASV varasiestādes savā izmeklēšanā saistībā ar kaitīgo izmešu falsificēšanas skandālu iecerējušas izmantot likumu par banku krāpniecību, kā arī aplūkos iespējamos pārkāpumus nodokļu likumos, raksta “Wall Street Journal”.

“Volkswagen” pērn septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Šī programmatūra ieslēdz izmešu kontroli, kad tā konstatē, ka automašīnai tiek veiktas pārbaudes. Kontrole tiek izslēgta, kad automašīna piedalās satiksmē, tādējādi ļaujot tai radīt palielinātu izmešu apjomu.

Volkswagen Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.