„Volvo” – par standartizētu rozeti

Zviedru autoražotājs „Volvo Cars” izteicis aicinājumu visiem nozares dalībniekiem standartizēt elektromobiļu uzlādes sistēmas.

Lai atbalstītu vienotu standartu sistēmas radīšanu elektromobiļiem nepieciešamās infrastruktūras jomā, „Volvo Cars” vadība nolēmusi iekļauties konsorcijā „Charging Interface Initiative”, kas tieši izveidots ar mērķi ieviest un izplatīt „CCS” – kombinēto uzlādes sistēmu –, kā arī sertificēt to izmantošanai dažādās pasaules valstīs.

„CCS” nodrošina elektromobiļu pieslēgšanas iespēju gan trīsfāzu ātrās uzlādes ierīcei, gan sadzīves elektrotīklam ar vienu fāzi un vajadzības gadījumā pat līdzstrāvas barošanas avotam. Tādējādi tiek būtiski atvieglota auto ekspluatācija pilsētas apstākļos, kas ir galvenā šādu transportlīdzekļu izmantošanas vide.

„Volvo” pārstāvji neslēpj, ka ir apņēmušies būt starp tirgus līderiem elektromobiļu un no tīkla lādējamo hibrīdautomobiļu segmentā. Zviedri sola turpmāk ikvienam jaunajam modelim obligāti izgatavot arī modifikāciju ar hibrīddzinēju, bet 2019.gadā plānots laist klajā pirmo „Volvo” elektromobili, kas top, izmantojot „SPA” modulāro platformu.

Kompānijas attīstības departamenta viceprezidents Peters Mertenss (attēlā) uzsver, ka, lai nodrošinātu elektromobiļu popularitāti un ļautu klientiem pilnībā izmantot šī videi draudzīgā transporta priekšrocības, ir nepieciešama vienkārša un standartizēta infrastruktūra, kas ļautu nodrošināt ātru bateriju uzlādi jebkurā vietā uz zemeslodes. 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.