„Chevrolet” sagatavojuši visniknāko „Camaro”

Kompānija „Chevrolet” prezentējusi „Camaro ZL1”. Tā tradicionāli tiek apzīmēta jaudīgākā un dinamiskākā no sērijveidā izgatavojamajām sportiskās kupejas „Camaro” komplektācijas versijām.

„ZL1” speciālie aerodinamiskie uzlabojumi piešķīruši „Camaro” patiešām dusmīgu izskatu. Automobilis ieguvis atšķirīgas konfigurācijas priekšējo buferi ar stipri pazeminātu „apakšlūpu”, ko papildus izceļ zem tās piestiprinātais splitera širmītis, citādu motora pārsegu, paplatinātas riteņu arkas, lielāku antispārnu uz bagāžnieka vāka, kā arī „Goodyear Eagle F1 Supercar” zemprofīla riepās apautus oriģināla dizaina 20-collīgus riteņu diskus.

Interjerā jaunumu ievērojami mazāk – tik vien kā ar sarkanām šuvēm dekorēti „Recaro” sporta sēdekļi, stūres rats ar saplacinātu apakšdaļu un nedaudz parocīgāks pārnesumu selektora rokturis.

Kā jau iepriekš bija paredzams, „Camaro ZL1” aprīkojumā nonācis tas pats

6,2 l V8 ar turbokompresoru, kas tiek izmantots „Corvette Z06”. Vienīgi atšķirībā no līdzšinējās prakses tas „Camaro” versijā nav tik izteikti deforsēts, proti, dzinējs zaudējis vien 10 „zirgus” un šeit attīsta 640 ZS un 867 Nm. Komplektā šai spēkstacijai „Chevrolet” piedāvā vai nu sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu vai arī jauno desmitpakāpju „automātu”. Jaunās paaudzes „ZL1” dinamiskie parametri pagaidām netiek atklāti.

Toties ražotāja informācija atklāj, ka „Camaro ZL1” aprīkojumā ir „Magnetic Ride” adaptīvā balstiekārta, elektroniski vadāms diferenciālis, jaudīgas bremžu mašīnas no „Brembo” klāsta, automātiskā griezes momenta sadales sistēma, „launch control” starta sistēma, kā arī „Driver Mode Selector”, kas ļauj izvēlēties konkrētam ceļa stāvoklim un vadītāja noskaņojumam atbilstošāko braukšanas režīmu.

Modeļu gammas niknākā „Camaro” oficiālā pirmizrāde paredzēta marta beigās notiekošajā Ņujorkas spēkratu šovā, bet tirdzniecībā tas nonāks jau rudens pusē. Tiesa, mums tas nav īpaši aktuāli, jo „Chevrolet” zīmols ir pametis Eiropas tirgu. 

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.