Sākta jaunā Tiguan pasūtījumu pieņemšana

Pirms sešiem mēnešiem Starptautiskajā Frankfurtes autoizstādē Volkswagen atzīmēja jaunā Tiguan pasaules pirmizrādi. Tagad ir sākta pārstrādātā otrās paaudzes Tiguan pasūtījumu pieņemšana. Uzsākot tirdzniecību, būs pieejamas trīs modeļa versijas, kuru cena Latvijā būs no 21 583 EUR.

Jaunais Tiguan debitē sportiskā R-Line versijā, klasiskā versijā un apvidus auto versijā, kas īpaši paredzēta braukšanai pa bezceļiem. Uzsākot tirdzniecību, būs pieejamas trīs dzinēja un pārnesumkārbas komplektācijas:

• 2,0 l TDI dzinējs ar 110 kW / 150 ZS jaudu komplektācijā ar manuālo pārnesumkārbu;
• 2,0 l TDI dzinējs ar 110 kW / 150 ZS jaudu komplektācijā ar dubultā sajūga pārnesumkārbu (DSG) un 4MOTION visu riteņu piedziņu;
• 2,0 l TSI dzinējs ar 132 kW / 180 ZS jaudu komplektācijā ar DSG un 4MOTION visu riteņu piedziņu.

Visu riteņu piedziņas Tiguan modelī pirmo reizi ir izmantota 4MOTION aktīvās kontroles sistēma. Izmantojot standarta, bezceļu, sniega un bezceļu individuālo režīmu, tā optimāli pielāgo visu riteņu piedziņas sistēmu braukšanas apstākļiem. Jaunais Tiguan ir arī lieliski piemērots vilkšanai — ar to iespējams transportēt līdz 2,5 t smagas piekabes.

Jaunais Tiguan ir pirmais Volkswagen apvidus automobilis, kura pamatā ir revolucionārā MQB platforma (modulārā platforma ar dzinēja izvietojumu šķērsvirzienā). Tā virsbūves proporcijas ir dinamiskākas nekā iepriekšējam modelim, turklāt to papildina izteiksmīgs dizains. Ir samazināts arī automobiļa svars. Tajā pašā laikā salonā ir vairāk vietas, bet bagāžas nodalījums ir par 145 litriem plašāks. Vēl lielāku brīvību sniedz standartaprīkojumā iekļautais aizmugurējais sēdeklis, ko iespējams regulēt dziļumā līdz 18 centimetriem.

Jaunas palīgsistēmas uzlabo komfortu, ērtības, dinamiku un drošību. Piemēram, apkārtējās satiksmes uzraudzības sistēma ar pilsētas bremzēšanas palīgsistēmu, gājēju uzraudzības sistēma un kursa maiņas brīdinājuma sistēma ir iekļauta standartaprīkojumā. Tiešsaistes pakalpojumi Car-Net ietver informāciju par satiksmes apstākļiem un stāvvietām, kā arī ir savienojami ar viedtālruni, lai tā lietojumprogrammas varētu ērti pārvaldīt radio un navigācijas sistēmas ekrānā. Šie pakalpojumi ir savietojami ar mūsdienu Apple un Android viedtālruņiem, izmantojot App Connect lietojumprogrammu. Pateicoties Media Control lietojumprogrammai, pat planšetdatori ir kļuvuši par neatņemamu automobiļa sastāvdaļu.

Sākumā Tiguan būs pieejamas piecas virsbūves krāsas: Pure White, Deep Black Pearl Effect, Tungsten Silver, Atlantic Blue un Ruby Red.

Tiguan kopš tā laišanas klajā 2007. gadā ir ieņēmis līderpozīciju kompaktās klases apvidus automobiļu tirgū — to pierāda 2,8 miljoni saražotu vienību. Jaunais Tiguan jau tagad turpina sava priekšteča veiksmīgās gaitas: 2015. gada novembrī tas saņēma savu pirmo godalgu „Auto trofeja 2015“, kļūstot par uzvarētāju autonozares izdevuma „Auto Zeitung“ lasītāju balsojumā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.