LVC izstādes laikā stāstīs par būvniecības kvalitātes pārbaudēm

Piektdien, 15. aprīlī pulksten 11:40 Ķīpsalā notiekošās starptautiskās izstādes “Auto 2016” laikā satiksmes ministrs Uldis Augulis atklās VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) stendu.

LVC stendā izstādes apmeklētāji varēs apskatīt Ceļu laboratorijas grunts penetrācijas radaru “Road doctor”. Ar tā palīdzību ir iespējams saskatīt ceļa slāņus pat septiņu metru dziļumā. Ceļu laboratorijas speciālisti interesentiem stāstīs un rādīs, kā darbojas šis radars, kā notiek kvalitātes testu noņemšana un no kā sastāv ceļš, kādus minerālmateriālus asfalta gatavošanai izmanto.

Stendā būs iespējams noskaidrot šosezon plānotos būvdarbus uz valsts ceļiem, iespējamos satiksmes ierobežojumus un apbraukšanas iespējas, kā arī citu aktuālo informāciju.

Izstādes laikā sāksies autovadītāju balsojums par labāko pērn remontēto valsts ceļu posmu. Vērtēšanai tiks piedāvāti septiņi posmi, kuros notika seguma atjaunošana un pastiprināšana, un trīs posmi, kuros tika veikta pilna rekonstrukcija. Piecas Gada balvas ceļu nozarē tiks pasniegtas 11. maijā, un Autobraucēju balva būs viena no tām.

LVC stendu atklās satiksmes ministrs Uldis Augulis un LVC valdes priekšsēdētājs Jānis Lange. Plānots, ka atklāšanas pasākumā piedalīsies arī manabalss.lv iniciatīvas autors Voldemārs Mellups, Gada balvas ceļu nozarē žūrijas eksperts Juris Anitens, portāla iAuto.lv vadītājs Māris Ozoliņš.

Foto: LVC

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.