Arī “Mitsubishi” atzīstas degvielas ekonomijas testu manipulēšanā

Vācu koncerns “Volkswagen” nav vienīgais, kas manipulējis ar degvielas ekonomijas testu datiem – šodien līdzīgā grēkā atzinies arī japāņu “Mitsubishi”.

Japānas autobūves uzņēmums “Mitsubishi Motors Corp.” trešdien atzina, ka tas manipulējis ar degvielas ekonomijas testu datiem vairāk nekā 600 000 automašīnu.

Šādu paziņojumu autoražotājs izplatījis pēc tam, kad iepriekš medijos izskanējusī informācija izraisīja uzņēmuma akciju cenas strauju kritumu.

“Mitsubishi” norādīja, ka pārtrauks ietekmēto automašīnu ražošanu un pārdošanu, kā arī veiks ārvalstīs pārdoto automobiļu pārbaudes.

“Mēs esam konstatējuši, ka attiecībā uz degvielas patēriņa pārbaužu datiem uzņēmums veicis neatbilstošus testus, lai uzrādītu labākus degvielas patēriņa rādījumus, nekā tie ir patiesībā,” pavēstīja kompānijas prezidents Tecuro Aikava.

Viņš piebilda, ka “pārbaužu metode arī atšķīrusies no tās, kuru pieprasa Japānas likumi.”

Šī problēma ietekmē aptuveni 625 000 automašīnu, tostarp mini automašīnas “eK Wagon” un “eK Space”, kā arī “Dayz” un “Dayz Roox” modeļus, kurus “Mitsubishi” ražo konkurentam “Nissan”.

Datu manipulācija atklāta pēc tam, kad “Nissan” konstatēja nekonsekvenci degvielas ekonomijas rādītājos un ziņoja par acīmredzamajām neatbilstībām.

Šāda informācija nonākusi atklātībā laikā, kad kaitīgo izmešu datu falsificēšanas skandāls jau aptvēris Vācijas autobūves koncernu “Volkswagen”.

 

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.