Vakar Garkalnes novadā automašīna nāvējoši traumējusi gājēju

Vakar Garkalnes novadā kāda automašīna notriekusi gājēju, kurš notikuma vietā miris.

Negadījums noticis ap plkst.23.11, kad Garkalnes novada Upesciemā, pie degvielas uzpildes stacijas “Virši-A” 1991.gadā dzimusi sieviete ar automašīnu “Mazda 2” uzbraukusi gājējam – 1964.gadā dzimušam vīrietim. Gājējs no gūtajām traumām notikuma vietā miris.

Rīgā, Jūrmalas gatvē, 1965.gadā dzimusi sieviete ar automašīnu “Ford S-Max” uzbraukusi 1990.gadā dzimušam vīrietim, kurš pēc negadījuma nogādāts slimnīcā.

Savukārt Daugavpils novada Līksnas pagastā uz brauktuves izskrējusi stirna, izraisot sadursmi ar 1987.gadā dzimuša vīrieša vadīto automašīnu “Dacia Logan”. Sadursmes rezultātā automašīna nobraukusi no ceļa un apgāzusies. Pēc medicīniskās palīdzības vērsusies automašīnas pasažiere – 1987.gadā dzimusi sieviete.

Kopumā aizvadītajā diennaktī reģistrēts 51 ceļu satiksmes negadījums ar sešiem cietušajiem, viens cilvēks gājis bojā.

Ātruma kontroles maratona laikā sodīti 622 autovadītāji

Vakar, kad Latvija, tāpat kā lielākā daļa Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu, piedalījās 24 stundu ātruma kontroles maratonā, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu noformēti 622 administratīvā pārkāpuma protokoli.

Visvairāk šoferu par ātruma pārsniegšanu sodīti Zemgales reģionā – 170. Vidzemes reģionā noformēti 154 protokoli, Rīgas reģionā 142 protokoli. Kurzemes reģionā sodīti 114 šoferi, bet Latgales reģionā 42 šoferi.

Vēl septiņi šoferi sodīti par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, bet divi šoferi pieķerti par sēšanos pie stūres narkotisko vielu iespaidā. Savukārt vēl trīs šoferi sodīti par agresīvu braukšanu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī reģistrēts 51 ceļu satiksmes negadījums ar sešiem cietušajiem, viens gājis bojā.
Jau vēstīts, ka ceturtdien Ceļu policija īpaši kontrolēja atļautā braukšanas ātruma ievērošanu, jo Latvija, tāpat kā lielākā daļa ES dalībvalstu, piedalījās 24 stundu ātruma kontroles maratonā.

Kā norāda policijā, tik iespaidīga mēroga kontroles maratons pirmo reizi Latvijā norisinājās pērn, kad vienlaikus arī citas ES dalībvalstis kontrolēja steidzīgos satiksmes dalībniekus.

Pagājušajā gadā ātruma kontroles maratona laikā Latvijā tika noformēti 578 administratīvā pārkāpuma protokoli, kas ir aptuveni par 300 protokoliem vairāk nekā vidēji ikdienā, un vidējais braukšanas ātrums uz ceļiem samazinājās par diviem līdz trīs kilometriem stundā.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.