Volkswagen izstrādā GTI versiju mazauto up!

Volkswagen plāno palielināt mazauto up! saimi ar jaudīgo GTI modifikāciju, kas attīstīs 120 ZS.

Ārvalstu mediji vēsta, ka VW sportiskais modelis tiks aprīkots ar vienlitrīgu trīscilindru motoru. Šāds 90 zirgspēku motors jau ir up! piedāvājumā, taču šajā gadījumā konstruktori izmantos agregāta 120 ZS (200 Nm) versiju no Golf TSI BlueMotion.

Up! GTI motoru varēs kombinēt ar sešu pakāpju manuālo vai septiņu pakāpju DSG divsajūgu robotizēto pārnesumkārbu. Ražotāja dati liecina, ka tandēmā ar DSG kārbu 100 km/h varēs sasniegt aptuveni 8 sekundēs, bet maksimālais ātrums būs 200 km/h robežās.

GTI modifikācija saņems pazeminātu piekari ar jaunām atsperēm un amortizatoriem, savādākus bamperus, sliekšņu uzlikas un izplūdes sistēmas uzgaļus, 16 collu riteņus ar 205/40 izmēra riepām, kā arī nedaudz modernizētu salonu ar jauniem dekoratīviem elementiem. 

Volkswagen up! šopavasar piedzīvoja feisliftu, kura laikā 60 un 75 Zs motoriem pievienojās jau pieminētais 90 ZS agregāts, tika veikti uzlabojumi multimediju jomā un nelielas korekcijas izskatā. Modernizētā modeļa cena Vācijā – sākot no 9850 eiro.

Piebildīsim, ka up! modeļu saimē ir arī visādceļu versija CrossUp (EUR 13 950) ar augstāku klīrensu, kā arī elektriskā modifikācija e-up (EUR 26 900) ar 82 ZS elektromotoru.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.