“Volkswagen” peļņa pirmajā ceturksnī ir 2,3 miljardu eiro, bet sarukusi par 20,1%

Vācijas autobūves koncerns “Volkswagen” šā gada pirmajā ceturksnī strādāja ar 2,3 miljardu eiro tīro peļņu, kas ir par 20,1% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Peļņas kritums galvenokārt tiek skaidrots ar kaitīgo izmešu falsificēšanas skandāla radīto negatīvo ietekmi.

Tikmēr kompānijas tirdzniecības apjoms ceturksnī sarucis par 3,4% – līdz 50,96 miljardiem eiro.

“Volkswagen” vadība gan norāda, ka uzņēmums ir apmierināts ar pirmajā ceturksnī uzrādītajiem rezultātiem, ņemot vērā piedzīvotos sarežģījumus.

Autoražotājs otrdien arī saglabāja nemainīgu iepriekš publiskoto prognozi, ka tirdzniecības apjoms šogad piedzīvos kritumu līdz 5% apmērā.

Kā ziņots, Volkswagen” pērn strādāja ar 1,58 miljardu eiro tīrajiem zaudējumiem, ciešot pirmos zaudējumus kopš 1993.gada.

Zaudējumi galvenokārt tiek skaidroti ar 16,2 miljardu eiro uzkrājumiem, kurus uzņēmums atvēlējis, lai segtu kaitīgo izmešu falsificēšanas skandāla radītos izdevumus.

“Volkswagen” pērn septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Volkswagen Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.