AvtoVAZ darbiniekiem piedāvā pamest darbu labprātīgi

AvtoVAZ samazina ražošanas apjomus un paziņo, ka “startē brīvprātīgās darbinieku atlaišanas programmu”.

Krievijas lielākā autobūves kompānija startējusi optimizācijas programmu, kas paredz ražošanas apjomu un darba kolektīva samazināšanu. Darbiniekiem, kuri piekritīs vadības piedāvājumam aiziet no darba no 1. līdz 15.jūnijam pēc abpusējas vēlēšanās, kompānija apsola izmaksāt kompensāciju līdz pat piecu vidējo algu apmērā.

AvtoVAZ vadība diplomātiski izteikusies, ka kompānija dara visu iespējamo, lai saglabātu kolektīvo un sociālo stabilitāti, gan uzņēmumā, gan Toljati un gatava izskatīt dažu darbinieku lūgumus, kuri izteikuši vēlmi pabeigt savu karjeru ražotnē pēc abpusējas vienošanās.

Autoražotājs uzsver, ka piespiedu kārtā darbiniekus atlaist neplāno.

Reizē ar šo paziņojumu kļuvis zināms, ka Volgas autorūpnīca samazinās ražošanas apjomus – turpmāk konveijers, kur tiek montēta Lada Granta, Kalina, Datsun on-DO un mi-DO,  Lada Priora, piecu un trīs durvju Lada 4×4, strādās tikai trīs dienas nedēļā agrāko četru vietā, savukārt ražošanas līnija B0, kur izgatavo Renault/ Nissan modeļus, kā arī Lada Largus un XRay, joprojām strādās četras dienas nedēļā.

No janvāra līdz maijam AvtoVAZ Krievijas tirgū realizējis 81 527 automobiļu, kas ir par 11% mazāk nekā līdzīgā laika posmā pērn.   

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.