Itālijā debitējis 1000 ZS jaudīgais varenauto Millecavalli

Turīnā notiekošajā motoršovā savu pirmo iznācienu piedzīvojusi Mazzanti Millecavalli kupeja, ko ražotājs dēvē par „Itālijas vēsturē jaudīgāko un ekstrēmāko, koplietošanas ceļiem paredzēto superauto. ”

Millecavalli, kas tulkojumā nozīmē „tūkstoš zirgu,” aprīkots ar 7,2 litru twin-turbo V8 motoru, kas attīsta 1000 ZS jaudu un 1200 Nm griezes momentu un sešu pakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu.

Millecavalli dzinējs attīsta par 50 Zs vairāk nekā līdz šim jaudīgākais Itālijas varenauto Ferrari LaFerrari (950 ZS). 100 km/h „tūkstoš zirgu” sasniedz 2,7 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 400 km/h, kamēr LaFerrari šie rādītāji ir attiecīgi 3,0 sekundes un 350 km/h (elektroniski ierobežots).

Mazzanti Millecavalli saņēmis īpašu aerodinamiskā aprīkojuma komplektu Ala Soffiata („vēja spārns”), kas karstā gaisa plūsmu no motora novirza uz aizmugurējo antispārnu, palielinot piespiedējspēku. Ražotājs apgalvo, ka šāda sistēma vienlīdz efektīvi darbojas gan tad, kad automašīna brauc lielā ātrumā, gan arī tad, kad pārvietošanās ātrums ir salīdzinoši neliels.

1300 kg smagajai kupejai ir izturīgs kompozītmateriālu monokoks, Brembo oglekļa šķiedras-keramiskie bremžu mehānismi un OZ Racing vieglmetāla riteņi ar Pirelli Trofeo R riepām.

Millecavalli ražošanai jāsākas jau šogad. Plānots, ka pavisam kompānija izgatavos 25 jaudīgā varenauto eksemplārus.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.