„Jeep“ apvidus automobiļi veiksmīgi izmēģinājuši bezceļu šķēršļu platformu

Īstu džipu ražotāja „Jeep“ modeļi „Renegade“ un „Grand Cherokee“ veiksmīgi veikuši Latvijā pirmo reizi uzstādītās mobilās bezceļu šķēršļu platformas izmēģinājumus, kurus Rīgā demonstrēja oficiālais pārstāvis „Autobrava“.

Pieveikuši apvidus automobiļiem izveidotos pamata šķēršļus, „Jeep“ modeļi vēlreiz parādīja sevi kā drošu transporta līdzekli gan pilsētā, gan grūti izbraucamos apstākļos.
„Katru gadu tirgū parādās arvien vairāk apvidus automobiļu modeļu, un konkurence šajā jomā palielinās. „Jeep“ modeļi arī turpmāk paliks līderi šajā jomā, spējot parādīt savu pārākumu ne tikai reklāmās, bet arī realitātē. „Jeep“ ne tikai nodrošina komfortu, drošību un greznību pilsētā, tā spēkos ir arī pieveikt visdažādākos šķēršļus. Turklāt tas ir brīvības un neatkarīgas dzīves simbols,“ saka Andris Sivickis, „Jeep“ pilnvarotā pārstāvja Latvijā „Autobrava“ direktors.

„Šo šķēršļu platformu radījām speciāli apvidus automobiļiem. To konstrukcija atbilst dažādiem dabiski sastopamiem šķēršļiem, tikai šajā gadījumā nav nepieciešams doties uz mežu vai grants karjeru, visu var atrast un izmēģināt vienā vietā. Platforma pielāgota testiem pietiekami plašam visurgājēju īpašību spektram. Pēc pieredzes varu teikt, ka to nemaz tik viegli nevar paveikt,“ apgalvo „PeakPoint“ platformas izveidotājs Audrius Sutkus.

Izmēģinājumos piedalījās „Jeep“ modeļi „Renegade“ un „Grand Cherokee“, un tiem vajadzēja veikt 5 dažādu veidu šķēršļus, kuri atdarina dabiskā vidē sastopamus sarežģījumus. Tādā veidā jaunā bezceļu šķēršļu platforma ļāva pārbaudīt daudzās „Jeep“ modeļu iespējas – virsbūves izturību, braukšanu ar lielu sasvēršanās leņķi, riepu slīdēšanas kontroli, uzbraukšanu stāvā nogāzē u. c.

Viens no sarežģītākajiem un ne visiem automobiļiem pārvaramiem šķēršļiem – izbraukšana situācijā, kad izslīd 3 no 4 visurgājēja pilnpiedziņas riteņiem. Abos pārbaudījumos „Jeep“ modeļi ar šo uzdevumu tika galā bez lieliem sarežģījumiem. Tajā pašā laikā automobiļu vadītājiem psiholoģiski sarežģītākais šķērslis ir uzbraukšana stāvā nogāzē – caur priekšējo stiklu neredzot zemi, vajag daudz drosmes, lai nenoņemtu kāju no akseleratora pedāļa un turpinātu braukšanu augšā.

„Jeep Renegade“ un „Jeep Grand Cherokee“ ir apgādāti ar progresīvām pilnpiedziņas riteņu sistēmām „Jeep Active Drive“ un „Jeep Active Drive Low“, kuras var pārnest līdz pat 100 % dzinēja jaudas uz jebkuru riteni. Tas šo automobiļu vadītājiem ļauj pieveikt visdažādākos šķēršļus savā ceļā. Bet, saskaroties ar visnopietnākajiem šķēršļiem, var ieslēgt pastāvīgo četru riteņu piedziņas režīmu, kas palīdzēs mierīgi un pārliecinoši tikt galā ar jebkuru izaicinājumu.

Šiem „Jeep“ modeļiem ir nodrošināta iespēja izvēlēties starp 5 braukšanas režīmiem atkarībā no ceļa apstākļiem: braukšanai pa dubļiem, sniegu, smiltīm, akmeņiem un automātiskais režīms. Šie režīmi sabalansē piekares darbu un nodrošina labāku saķeri dažādos braukšanas apstākļos.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.