Šogad tiks uzbūvēts jauns tilts pār Vircavu

Autoceļa Jelgava – Staļģene – Code (P94) trešajā kilometrā, Jelgavas novada Mežciemā patlaban tiek būvēts jauns tilts pār Vircavu. Šodien būvdarbus Mežciemā apsekoja satiksmes ministrs Uldis Augulis un VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) vadība.

Jaunais tilts tiek būvēts blakus vēsturiskajam vecajam tiltam pār Vircavu, kuram ir transporta satiksmei neatbilstošs platums un nestspēja, tādēļ šis tilts autotransportam vairāk netiks izmantots, bet tiks renovēts un atvēlēts gājējiem.

“Ceļu un tiltu remontdarbi reģionos vienmēr ir ļoti gaidīti. Ir zināms, ka tieši vietējie un daļēji arī reģionālie ceļi ir vissliktākajā stāvoklī, jo to remontdarbiem akūti pietrūkst līdzekļu, kas liek aktīvi strādāt pie jauna valsts ceļu tīkla finansēšanas modeļa,” apsekojot būvdarbus uzsvēra satiksmes ministrs Uldis Augulis.

“Pēc jauna tilta būvniecības Mežciema un tā apkārtnes iedzīvotāju mobilitāte ievērojami uzlabosies, un tas būs ievērojams ieguldījums uzņēmējdarbības attīstībā. Līdz šim uz tilta jau ilgstoši bija ieviesti masas ierobežojumi, un to nevarēja izmantot kravas transporta satiksmei, tagad situācija mainīsies,” atzīmēja ministrs.

Jaunais tilts būs 40 metrus garš, un līdz ar tā būvniecību arī tiks iztaisnots asais līkums uz ceļa. Jaunā tilta konstrukcijas ir jau iebetonētas un tiek uzstādīti izolācijas materiāli. Tuvākajās dienās būvnieki plāno uzsākt arī jauno pievedceļu būvniecību.

Projekta kopējās izmaksas ir 1,175 milj. eiro (ar PVN), būvdarbus nodrošina SIA Rīgas tilti. Plānots, ka tilta būvniecība tiks pabeigta šogad rudenī.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.