“Renault” pikaps pasaules tirgum (+ foto)

“Renault” oficiāli prezentējis pikapu “Alaskan”, kas tiks piedāvāts dažādos pasaules reģionos, tostarp arī Eiropā.

Pikaps “Alaskan” veidots pēc līdzības ar tāda paša nosaukuma konceptu, ko “Renault” nodemonstrēja 2015.gada septembrī. Modeļa pamatā ir alianses partnera “Nissan Navara” šasija un tehniskie risinājumi. Piebildīsim, ka šī arhitektūra tiek izmantota arī Mercedes pikapam, kas tiks laists klajā 2016.gada beigās.

“Renault Alaskan” apveltīts ar 230 mm klīrensu, būs pieejams versijā ar aizmugures riteņu piedziņu vai pilnpiedziņas variantā, ar parasto vai piecvietīgo kabīni. Pikapa kravnesības datus ražotājs neatklāj, toties zināms, ka tas varēs vilkt līdz pat 2,3 tonnas smagu piekabi vai treileri. No opciju saraksta varēs izvēlēties, tostarp: aizmugures ass bloķējošo diferenciāli ar elektronisko vadību vai mehānisko pašbloķējošo diferenciāli, multimediju sistēmu ar septiņu collu ekrānu un navigāciju, 360 grādu apkārtnes kontroles sistēmu, divu zonu klimatkontroli un priekšējo sēdekļu apsildi.

“Alaskan” aprīkots ar 2,3 litru twin-turbo dīzeli, kas attīsta 160 vai 190 Zs jaudu. Atkarībā no tirgus, motortelpā varēs atrasties arī 2,5 litru 160 Zs benzīna dzinējs vai analoga darba tilpuma dīzelis ar 160 vai 190 ZS. Transmisiju izvēlē – sešu pakāpju mehāniskā pārnesumkārba vai septiņu pakāpju “automāts.”

“Renault Alaskan” ceļu pie pircējiem sāks Kolumbijā, pēc tam arī citās Dienvidamerikas zemēs. Vēlāk “Alaskan” sagaidīsim arī Āzijā, Āfrikā un Eiropā. Pikaps tiks ražots Argentīnā, Meksikā un Spānijā.

Foto: Publicitātes attēls

Tehniskā dvīņa – Nissan Navara interjers

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.