Siguldā par gandrīz 800 000 eiro atjaunos tiltu pār Gauju

Ar pirmdienu, 25. jūliju, plānots uzsākt būvdarbus uz tilta pār Gauju Siguldā autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8) 10,7. km. Līdz pat oktobra beigām satiksme pār tiltu tiks organizēta pa vienu braukšanas joslu un regulēta ar luksoforu.

Paredzams, ka pie tilta var veidoties sastrēgumi, tāpēc remontdarbu laikā, dodoties no Rīgas puses uz Turaidu, aicinām izvēlēties maršrutu pa Valmieras šoseju (A3) un tālāk pa Raganas–Turaidas ceļu (P7) līdz Turaidai. Savukārt tiem, kas dodas uz Turaidu no Vidzemes un Latgales puses, Gauju aicinām šķērsot Cēsīs, vai papildināt Turaidas apskati ar Līgatnes pārceltuves apmeklējumu un Gauju šķērsot tur.

Šogad līdz ziemai tiks atjaunota viena no brauktuves divām joslām. Ziemā satiksme tiks nodrošināta pa abām joslām, bet pavasarī darbi atsāksies otrā joslā.

Tiltam plānots atjaunot hidroizolāciju un brauktuves segumu. Tiks arī paplašinātas ietves, lai tās būtu ērti izmantojamas invalīdiem un ar bērnu ratiņiem, bet tilta galos zem tilta izbūvēs gājēju pārejas.

Būvdarbus veiks SIA Rīgas tilti, to izmaksas ir 778 tūkstoši eiro (ar PVN). Pēdējo reizi tilta uzlabojumi veikti 1998. gadā.

Foto: Latvijas Valsts ceļi

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.