Volkswagen modeļos arvien vairāk otrreizēji pārstrādātu materiālu

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen atklāj, ka nākotnē viņu automobiļu konstrukcijās būs sastopami arvien vairāk detaļu no otrreiz pārstrādātiem materiāliem.

Sākums ir stilīgais furgoniņš ID.Buzz, leģendārā Bulli mantinieks, kura interjeram izmantota āda, kurai nav nekāda sakara ar dzīvnieku pasauli, apdares materiāli, kas izgatavoti no tā sauktās „jūras dzijas” ar 10 procentu jūras atkritumu piemaisījuma, detaļas, kam piejauktas PET pudeles vai „okeāna plastmasa”.

Šādiem materiāliem atrasts pielietojums virsbūves un grīdas segumu virsmās, virsbūves apakšas aizsargpaneļos un riteņu arku uzlikās. Visbeidzot, VW iztiek bez hromētiem rotājumiem uz durvju paneļiem un stūres un aizstāj tos ar šķidru krāsu hroma izskatā ar bioloģisku saistvielu.

Kopumā šie risinājumi ietaupa vairāk nekā 30 procentus CO2 izmešu, salīdzinot ar tradicionālajiem materiāliem, ko pielieto automobiļu rūpniecība, tādēļ Volkswagen turpinās šī virziena attīstīšanu un izmantos līdzīgu tehnoloģiju arī ID.3, ID.4, ID.5 un pat topošajam ID.7.

Šādus materiālus varēs atrast arī modernizētajā ID.3, ko Volkswagen prezentēs 1.martā. Ražotājs sagatavojis minimālas izmaiņas dizainā, taču lielākas un būtiskākas interjerā. Papildus lielākam pārstrādāto materiālu pielietojumam, Volkswagen sola arī augstākas kvalitātes apdari, 12 collu skārienekrānu un pārveidotu viduskonsoli.

Zināms, ka tiek izstrādāta GTX versija, kas tiks izlaista kopā ar modernizēto modeli.

Foto: Volkswagen

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.