Vācija ir lielākais elektromobiļu ražotājs Eiropā

Vācija šobrīd ir lielākais elektrisko transportlīdzekļu ražotājs Eiropā, pirmajā pusgadā pat nobīdot no otrās vietas pasaulē ASV.

Saskaņā ar Automobiļu rūpniecības asociācijas (VDA) datiem, 2023.gada pirmajos sešos mēnešos Vācijā saražoti 672 900 elektrisko transportlīdzekļu, kas ir par 93 procentiem vairāk nekā šajā laika periodā pērn.

No tiem 523 900 bija ar akumulatoru darbināmi elektriskie pasažieru automobiļi (BEV), kas nozīmē pieaugumu par 142 procentiem salīdzinot ar tādu pašu laika posmu 2022. gadā. Turpretim plug-in uzlādējamo hibrīda transportlīdzekļu (PHEV) ražošana pieauga tikai par 13 procentiem līdz 149 000 vienībām.

No otras puses, kopējais ražošanas līmenis joprojām ir ievērojami zemāks par pirmskrīzes līmeni, neskatoties uz pēdējo mēnešu pozitīvo tendenci. Jūlijā Vācijā no montāžas līnijām noripoja 300 300 automašīnu, kas ir par 20 procentiem vairāk nekā tajā pašā mēnesī pērn.

Bet pat tad, ja ražošana pirmajos septiņos mēnešos pieauga par 31 procentu līdz 2,5 miljoniem automašīnu, salīdzinot ar to pašu periodu pagājušajā gadā, joprojām tika saražots par 11 procentiem mazāk transportlīdzekļu nekā 2019.gada pirmajā pusē, pirms ierastajā ritmā iejaucās koronavīruss.  

Foto: BMW

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.