Vācietis nobrauc 7133 km pa Kanādu, uzlādējot Volkswagen ID.4 tikai 18 reizes

Vācu ceļotājs un ekonomiskas braukšanas meistars Rainers Citlovs uzstādījis jaunu Ginesa rekordu. Lai šķērsotu Kanādu no austrumiem uz rietumiem, veicot 7133 km ar elektrisko Volkswagen ID.4, speciālistam pietika ar 18 uzlāžu reizēm.

Braucienu Citlovs uzsāka Sentdžonsā, Ņūfaundlendā un septiņas dienas vēlāk finišēja Britu Kolumbijas Viktorijā. 7133 kilometrus tālajā ceļā vācietis tikai 18 reizes iegriezās uzlādes stacijās, lai papildinātu sava Volkswagen ID.4 enerģijas krājumus. Aprēķināts, ka no viena uzlādes cikla līdz otram, vidēji tika veikti 396 kilometri.

Volkswagen uzsver, ka šāds veiksmīgs eksperiments varētu pozitīvi ietekmēt elektromobiļu tirgus attīstību otrajā lielākajā pēc teritorijas pasaules valstī. Pircēji Kanādas infrastruktūru uzskata par maz attīstītu automašīnām ar elektromotoriem, savukārt Citlova veikums pierāda pretējo.  

Tikmēr vācu speciālists gatavs nākamajam izaicinājumam – viņš plāno atkārtot maršrutu pretējā virzienā un pa ceļam apmeklēt visus 145 Kanādas Volkswagen dīleru salonus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.