70 000 eiro – BMW 6.sērijas Gran Turismo vēl var pasūtīt, bet no rudens vairs nē (+ FOTO)

Vācijas autobūves uzņēmums BMW paziņojis, ka 2023.gada rudenī pārtrauks pasūtījumu pieņemšanu 6.sērijas četrdurvju kupejas Gran Turismo iegādei.

BMW paziņojumā teikts, ka 6.sērijas GT (G32) ir pēdējais palikušais saimes modelis, kas no piedāvājuma tiks izņemts rudenī. Sportiskais hečbeks ir tuvs radinieks 5.sērijas (G30/G31) modeļiem, kas līdz ar 5.sērijas jaunās paaudzes uzņemšanu modeļu klāstā, pazaudē savu aktualitāti. 6 sērijas GT ražošana jau ir pārtraukta, taču dažiem dīleriem automobilis vēl ir krājumos. Šī iemesla dēļ konfigurators nav atslēgts un pircējs vēl var noformēt pasūtījumu, rēķinoties ar nepilniem 70 000 eiro par bāzes versiju.

GT izņemšana no piedāvājuma ir loģisks solis, jo jau 2017.gadā 5. sērijas GT modeļa mantinieks kļuva par 6. sērijas GT, savukārt faktiskie 6. sērijas modeļi tika apvienoti 8. sērijā. Neskatoties uz visām praktiskajām priekšrocībām, ko sniedz lielais bagāžas nodalījuma atvērums un ietilpīgā mantu glabātuve, 6. sērijas GT Minhenes uzņēmumam nekad nav nesis lielus panākumus.

To apstiprina skaitļi, kas liecina, ka 2022.gadā BMW ir pārdevis 509 6.sērijas GT eksemplārus, savukārt līdz šī gada vasarai to bija izvēlējušies vien 237 pircēji, nobīdot Gran Turismo BMW pieprasītāko modeļu saraksta pašā apakšā.

 

Foto: BMW

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.