Kravas auto Nostromo ar 45 000 zirgspēku jaudu (+ FOTO)

Ar 600 litru degvielas tvertni tam pietiek 3 minūšu darbībai.

Uzņēmējs un bijušais sacīkšu braucējs Semijs Tosuners atradis jaunu izaicinājumu savā dzīvē, pievēršoties reaktīvā kravas auto būvei.

Kopā ar komandu viņš radījis īstu raķeti –  kravas auto Nostromo, kas teorētiski var sasniegt 500 km/h, attīstot maksimālo jaudu līdz pat 64 000 Zs. Lai to panāktu, uzņēmējs par 300 000 eiro iegādājies Rolls-Royce aviācijas motoru no BAC Lightning kaujas lidmašīnas, iemontējis to sacīkšu kravas auto šasijā un apgādājis ar 600 litru ietilpības degvielas tvertni, kas var nodrošināt darbību trīs minūšu garumā. Uzstādīts drošības karkass no oglekļa šķiedras un alumīnija, integrēta ugunsdzēšanas sistēma.  

Nostromo tiek pārvaldīts ar bremžu pedāli – kad tiek sasniegta maksimālā jauda, to atļaiž, kad noskrieta ceturtdaļjūdze – tās jāspiež atkal un papildu tam jāaktivizē izpletnis.

Problēma: kad jauda sasniedz 80% no maksimālās, bremzes vairs īsti nepalīdz, jo turbīnas stumj mašīnu uz priekšu pat ar nobloķētiem riteņiem. Iespējams, tādēļ Nostromo pietiek ar 45 000 Zs, lai gan motora potenciāls ir pat līdz 64 000 Zs.

  

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/profile.php?id

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.