Cadillac ar elektrisko krosoveru 700 kilometriem (+ FOTO)

Cadillac jaunais elektriskās piedziņas modelis Escalade IQ ar vienu uzlādi spēs nobraukt vairāk par 700 kilometriem.

Cadillac prezentējis savu jaunāko elektriskās piedziņas transportlīdzekli – krosoveru Escalade IQ, kas uz konveijera nonāks 2024.gadā.

Escalade IQ ir radīts uz vienas platformas ar GMC Hummer EV un apgādāts ar 200 kilovatstundu bateriju, kas pēc EPA standartiem ļaus nobraukt 724 km bez papildu uzlādes.

Elektriskajam Escalade ir trīs sēdekļu rindas, pircējam izvēloties trīsvietīgu dīvānu vai divus atsevišķus komforta sēdekļus otrajā rindā, kas tādā gadījumā būs aprīkoti ar masāžas funkciju, bet pasažieru rīcībā arī multivides ekrāni un saliekami galdiņi.

Priekšējā panelī ir “kinoekrāns” ar 55 collu diagonāli vadītāja un priekšējā pasažiera vajadzībām, kā arī vēl viens skārienekrāns klimatkontroles vadībai. Bagāžas nodalījums var uzņemt 670 litrus, vēl 345 litriem vieta zem priekšēja pārsega, turklāt automašīna var vilkt līdz pat 3628 kg smagu piekabi.

Escalade IQ aprīkots ar pneimatisko piekari, kas nodrošina 175 milimetru klīrensu, taču pēc izvēles to var palielināt par 25 milimetriem vai samazināt par 50. pieejama arī šasija ar stūrējamiem aizmugures riteņiem, kas var pagriezties par 10 grādiem, ļaujot braukt arī pa diagonāli.  

Pilnpiedziņas Escalade IQ darbina divi elektromotori ar kopējo maksimālo jaudu 761 Zs. Tiesa, maksimums pieejams vien neilgu brīdi, tādēļ patstāvīgi vadītāja rīcībā ir “tikai” 687 Zs.

Zināms, ka līdz simtam krosovers ieskrienas aptuveni 5 sekundēs, atbalsta ātro uzlādi ar 800 voltu arhitektūru, bet nonākot pārdošanā, maksās vismaz 130 000 dolāru.

 

Foto: Cadillac

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.