Krievijas valsts ierēdņi brauks ar pagarinātām Lada, Moskvič, Volga un Aurus Senat

Krievijas mediji nosaukuši auto modeļus, kas nomainīs rietumu luksuss automobiļus valsts iestāžu autoparkos.

2023.gada augusta sākumā Krievijas prezidents V. Putins paziņoja, ka visiem ierēdņiem jāpārsēžas no “inomarkām” uz pašmāju ražojumiem, savukārt Domes priekšsēdētājs V. Volodins apstiprināja, ka vienošanās ar autoražotājiem jau panākta.

Jau septembrī daļa amatpersonu varēs pārsēsties uz Moskvičiem, Lada un Aurus, bet vēlāk šo izvēli kuplinās Volga, kas pēc Volodina teiktā, piedzīvos savu atgriešanos.

AvtoVAZ piedāvājums ir Lada Vesta Aura versija ar salonu, kas pagarināts par 25 centimetriem, ādas apdari, augstākās kvalitātes audio sistēmu, uzlabotu skaņas izolāciju un pārkonfigurētu balstiekārtu. Automašīnu dzinējspēks ir VAZ benzīna motors ar 1,8 litru tilpumu un 122 zirgspēku jaudu tandēmā ar ķīniešu variatoru.

Krievijas autobūvei valsts pasūtījums noteikti nāks par labu, jo luksuss marka Aurus šogad līdz maijam bija pārdevusi vien 5 automobiļus. Citādi ir ar Moskvič, kas patiesībā ir Ķīnas JAC koncerna ražojumi ar nomainītām ražotāja pazīšanās zīmēm. Šie automobiļi pārstāvēti ar vairākiem modeļiem, ieskaitot elektriskās piedziņas modifikāciju un ir labi pieprasīti, pateicoties, tostarp automobiļu nomas uzņēmumu interesei.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.