Dānijā radīts superauto ar pasaulē jaudīgāko V12 motoru (+ FOTO)

Nelielais Dānijas autoražotājs Zenvo par sevi atgādina reti, taču, kad to dara, ik reizi „ceļ galdā” kaut ko īpašu.

Tā ir arī šoreiz, jo jaunais modelis Aurora ir apveltīts ar pasaulē jaudīgāko V12 motoru. Pareizāk sakot, tā ir hibrīdiekārta uz 6,2 litru divpadsmit cilindru motora bāzes, kas apvieno četras turbīnas, septiņu pakāpju robotizēto pārnesumkārbu un tajā iebūvētu 200 Zs elektromotoru. Šāda versija ar nosaukumu Agil, aizmugures riteņu piedziņu un 1250 Zs kopējo jaudu līdz 100 km/h ieskrienas 2,5 sekundēs un var sasniegt maksimālo ātrumu 365km/h, taču ir vēl jaudīgāks variants Tur – ar diviem papildu elektromotoriem pie priekšējās ass. Modifikācija Tur attīsta 1850 Zs kopējo jaudu, 100 km/h sasniedz 2,3 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 450 km/h.

Automašīnas virsbūve izgatavota no oglekļa šķiedras, abiem Aurora variantiem atšķiroties ar aerodinamikas elementiem. Tur ir paredzēts sacīkšu trasēm, tādēļ šajā gadījumā aerodinamikas komponenšu uzdevums ir nodrošināt lielāku piespiedējspēku, nevis maksimālo ātrumu, kā tas ir koplietošanas ceļu versijai Agil. Tur ir vieglāks, aprīkots ar īpaši vieglas konstrukcijas sēdekļiem un aizmugures antispārnu, kas izpilda arī bremzēšanas funkciju.

Elektriskā režīmā dāņu superauto spēs nobraukt līdz 34 kilometriem.

Pavisam plānots izlaist 100 Aurora automašīnas: 50 eksemplārus versijā Tur, 50 koplietošanas ceļu versijā Agil. Zināma arī cena – aptuveni 3,6 miljoni eiro. Ražošana sāksies 2025. gadā.

 

Foto: Zenvo

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.