Pininfarina B95: 4,4 miljoni eiro, 1900 Zs jauda, 10 eksemplāri (+ FOTO)

Tikai desmit cilvēkiem uz planētas būs iespēja iegūt savā īpašumā ekskluzīvo Pininfarina B95 spīdsteri, turklāt maksāt par to nāksies pasakaini dārgi – vismaz 4 400 000 eiro.

Itālijā šo virsbūves formu dēvē par Barchetta (tulk. laiva, laiviņa), tādēļ „B” modeļa nosaukumā ir atsauce uz virsbūves formu, bet 95 nozīmē gadu skaitli, kopš uzņēmuma Pininfarina dibināšanas.

Automašīnas pamatā ir Pininfarins pirmais modelis, hiperauto Battista, tikai šajā gadījumā izmantota jauna virsbūves forma, bet eksemplāru skaits būs vēl mazāks.

B95 dzinējspēks ir četri elektromotori (katram ritenim pa vienam) ar kopējo jaudu 1400 kW (1900 Zs), bet strāvas avots ir 120 kWh akumulators, kuru no 20 līdz 80 procentiem var uzlādēt 25 minūtēs. Pilota rīcībā pieci dažādi braukšanas iestatījumi, milzu jauda, kas 100 km/h ļauj sasniegt mazāk nekā 2 sekundēs, kā arī absolūts jaunievedums autobūvē, kas noskatīts no vēsturiskajām kaujas lidmašīnām. Tie ir aerodinamiskas formas ekrāni, kas pateicoties sānu alumīnija balstiem ir elektriski regulējami augstumā. Barchetta maksimālais ātrums – virs 300 km/h.

Citu risinājumu skaitā arī 20 un 21 collu (priekšā/aizmugurē) riteņu diski, ādas, alumīnija un oglekļa šķiedras materiāli salona apdarē, dizainam pieskaņotas ķiveres, kas jāpasūta atsevišķi.  

Foto: Pininfarina

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.