AvtoVAZ saskaras ar darbinieku problēmu; atklāts, cik tie pelna

AvtoVAZ ir publicējis pilnu vakanču sarakstu ar algām – uzņēmums meklē darbiniekus, plānojot piesaistīt arī cietumniekus.

Izdevums Motor.ru ziņo, ka AvtoVAZ kadru problēmas saasinās –  uzņēmums izlicis sociālajos tīklos darba sludinājumus, piedāvājot darbu vairāk nekā 100 pozīcijās un publicējot arī algu līmeņus.

Kā raksta Motor.ru, algu atšķirība „vienā un otrā galā” ir visai būtiska. Piemēram, kvalitātes inženieriem, pirmsražošanas inženieriem un projektēšanas inženieriem AvtoVAZ gatavs maksāt algu, kas sākas no atzīmes 31 700 rubļi (310 eiro), savukārt AvtoVAZ vadītājiem, nodaļu vadītājiem un projektu vadītājiem piedāvā ievērojami augstākas algas nekā vidēji reģionā – tas ir, šie speciālisti var saņemt līdz 81 200 rubļiem (790 eiro) mēnesī.

Pelnošākā profesija rūpnīcā ir kvalificēts virpotājs, kas varētu nopelnīt līdz 85 320 rubļiem (830 eiro), kamēr ķīmiskās analīzes laborantiem, materiālu, metālu, pusfabrikātu un izstrādājumu inspektoriem, loģistikas un sagādes speciālistiem, kā arī procesu inženieriem jāsamierinās ar algu 31 līdz 35 tūkstošu rubļu robežās (300 – 340 eiro).

Vasaras sākumā AvtoVAZ kadru deficīts bija aptuveni 1,1 tūkstotis cilvēku. Līdz 18 procentiem no rūpnīcā esošajām vakancēm uzņēmums bija gatavs aizpildīt uz ieslodzīto rēķina, taču šobrīd nav zināms, vai šis projekts tiek realizēts.

Pēc AvtoVAZ vadītāja Maksima Sokolova teiktā, līdz 2024.gadam personāla trūkums rūpnīcā varētu sasniegt 2,9 tūkstošus cilvēku.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.